To je to što me zanima!

Pele: Moj Brazil sigurno je bio bolji od današnje Španjolske

'Španjolska je odlična ekipa, ali, bez ikakve sumnje, da uspoređujemo tko je bolji to smo sigurno mi. Imali smo puno kvalitetnije igrača, više vrhunskih individualaca'
Vidi originalni članak

Legendarni Pele pohvalio je igru i dominaciju španjolske reprezentacije, ali kada je radio usporedbu s Brazilom iz 1970. godine, koji je te godine osvojio SP, nije nimalo dvojio koja je generacija bolja.

- Svaka generacija ima neku svoju ekstra kvalitetu. Španjolska je odlična momčad, ali, bez ikakve sumnje, da uspoređujemo tko je bolji to smo zasigurno mi. Imali smo puno kvalitetnije igrača, puno više vrhunskih individualaca. Španjolska ima tek dva, tri takva igrača.

Ponovo nije odolio usporedbi Messija i Neymara.

- Neymar ima sve predispozicije da bude dobar kao Messi.. Ili Maradona. Zamislite da Neymar ima Messijevo iskustvo, tko bi onda bio bolji?!

Za kraj je istaknuo svog favorita za Zlatnu loptu.

- Idealno je vrijeme da ju dobije Casillas. Na taj bi se način priznala uloga vratara. Mislim da su u utrci za Zlatnu loptu podcijenjeni vratari i braniči.

Corinthians osvojio Copa Libertadores

Brazilski prvak Corinthians, prvi puta u povijesti, osvojio je Copa Libertadores, najjače klupsko natjecanje u Južnoj Americi. Nakon što je prva utakmica finala završila 1:1, na svom su terenu svladali Boca Juniorse 2:0. Domaćini su dominirali tijekom cijelog susreta, a poveli su tek u drugom poluvremenu, točnije u 54. minuti. Strijelac je bio katarski reprezentativac Emerson. Isti igrač u 72. minuti povisio je na 2:0 i zapečatio sudbinu Boce.

Idi na 24sata

Komentari 68

  • TenaMlinarić 09.07.2012.

    ja milsim da je vrijeme da C.Ronaldo dobije zlatnu kopačku..Pele okani se usporedbi Messia i Neymara jer mjenjaš mišljenje ko djevojke odjeću!

  • blizzard 77 06.07.2012.

    nogometas24 - ja ne znam ko je tu bolestan , al ok, kladim se da ti nemaš više od 15 godina ili si totalni baksuz za sport općenito!

  • MillD 06.07.2012.

    Pele je već stari deda koji više nema šta za radit pa se prisjeća svoje lijepe i slavne prošlosti i veliča ju kao najveću stvar u životu. To vam je isto kao što moj dobri nono priča o svojoj plovidbi oko svijeta, ništa bolje i bitnije od toga :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare