To je to što me zanima!

Penguinsi slave: Pittsburgh osvojio četvrti Stanley Cup

Penguinsi će pamtiti ovo prvenstvo u kojem su u doigravanju bili bolji od New York Rangersa, Washington Capitalsa, Tampa Bay Lightninga i na kraju Sharksa
Vidi originalni članak

Pittsburgh Penguinsi su sinoć, nakon što su u šestoj utakmici finala sa 3-1 pobijedili San Jose Sharkse na njihovom ledu, stigli do četvrtog naslova prvaka NHL-a završivši seriju sa 4-2 u svoju korist. Zadnji su put naslov osvojili 2009. godine, a prije toga 1991. i 1992.

Ovo je zaključak kojeg je bilo teško zamisliti na početku sezone kada su se Penguinsi mučili i kada su doveli Mikea Sullivana da na klupi zamijeni Mike Johnstona 12. prosinca. Pittsburgh je tako postao šesta momčad NHL-a koja je osvojila naslov nakon promjene trenera usred sezone.

Sullivan je u momčad uveo više brzine što je odgovaralo Sydneyju Crosbyju koji je sezonu završio kao treći strijelac NHL-a s 36 golova i 85 bodova u 80 utakmica. Na kraju je osvojio Conn Smythe trofej kao najkorisniji igrač doigravanja Stanley Cupa.

Za San Jose Sharkse ovo je bilo prvo doigravanje u njihovoj 25 godina dugoj povijesti u kojem su vodili svega 49.15 minuta od ukupno odigranih 374.53 u seriji.

Pittsburgh je poveo u pet od šest utakmica uključujući i sinoć kada je Brian Dumoulin zabio power-play gol nakon osam minuta igre u prvoj trećini. U drugoj trećini je nadu San Joseu pružio Logan Couture koji je izjednačio na 1-1.  Međutim, Kris Letang zabija za 2-1 nakon asistencije Crosbyja za Pittsburgh.

U zadnjoj trećini su Sharksi uputili samo dva udarca prema golu Matta Murraya koji je utakmicu završio s 18 obrana. Golman Sharksa Martin Jones je upisao 24 obrane.

Crosby je asisitirao i kod zadnjeg gola za Pittsburgh kojeg zabija Patric Hornqvist minutu prije kraja zadnje trećine. Crosby je završio doigravanje završio sa šest pogodaka i 19 bodova. 

Penguinsi će pamtiti ovo prvenstvo u kojem su u doigravanju bili bolji od New York Rangersa, Washington Capitalsa, Tampa Bay Lightninga i na kraju Sharksa.

- Kako možete tražiti više od ovoga? Osvajanje kupa je ono što sanjate i za što igrate - kazao je na kraju Phil Kessel koji je najbolji strijelac Penguinsa s 10 pogodaka i 22 boda.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • wwww 13.06.2016.

    Svi poznavatelji sporta se slažu u jednom da je najteže osvojiti "Stanley cup" i posve zaslužno su Penguinsi ove godine podigli najveći i najteži trofej.Penguinsu su kanadska kolonije tj.godinama se kod njih najviše izmjenjivalo kanadskih reprezentativaca i uz američke,ruske,švedske,finskih reprezentativca od Kassela,Malkina,Hagelina,Matta su jedna već godinama od boljih NHL ekipa ali nikako nisu imali riješenje za golmana od Fleury koji jednu utakmicu brani kao da je sazidao zid a dok već u drugoj ga buše kao švicarski sir i Zatkoffa za koji američki komentatori kad ga vide na golu kažu "gledati ćemo utakmicu s puno golova"i upravo su tako godina i igrali Penguinsi "toplo hladno" iako u svojim redovima imaju ove navedene extra zvijezda s jednim trenutno najboljim NHL igračem Crosbyem i sve se to promijenilo dolaskom trenera Sullivana koji je postavio Murraya na golu i promiješao je redove i način igre,tako da su Penguinsi do ovoga finala pobijedili dvije od top 5 NHL najboljih ekipa a to su Capitalsi i Lightningsi,iako sam očekivao Bluese i Tarasenka u finalu i ove finale sa Sharksima je bilo spektakularno.Sidney Crosby je proglašen najbolji mvp.igračem ali bi ja ovu nagradu podijelio s golmanom Merrayem i napadačem Kesselom koji su itekako zaslužni što danas grad Pittsburg slavi svoje najbolje hokejaše svijeta..

  • __Che__ 13.06.2016.

    bravo pingvini....let's go pens!

  • montello 13.06.2016.

    b ravo pengiunsi,,,,,,,, odlično su odigrali cijelu sezonu,čestitam,

Komentiraj...
Vidi sve komentare