To je to što me zanima!

Perasović je izborio Final Four, branitelj naslova ispao iz utrke

Košarkaši Laboral Kutxe, koje predvodi bivši izbornik hrvatske reprezentacije Velimir Perasović, izborili su plasman na Final Four izbacivši Panathinaikos
Vidi originalni članak

Nakon moskovskog CSKA, plasman na završni turnir Eurolige izborili su i košarkaši Laboral Kutxe koje predvodi bivši izbornik hrvatske reprezentacije Velimir Perasović, te turski Fenerbahče.

Španjolski sastav je u Ateni pobijedio Panathinaikos 84-75 i u seriji na tri pobjede slavio 3-0. Laboral su do pobjede predvodili Darius Adams sa 24 koša i četiri skoka, te Mike James sa 20 koševa i šest skokova, dok su u domaćim redovima najefikasniji bili Miroslav Raduljica sa 13 koševa i osam skokova, te James Gist i Elliot Williams sa po 11 koševa.

Četvrtfinalnu seriju je rezultatom 3-0 okončao i Fenerbahče koji je u trećem susretu u Madridu pobijedio Real 75-63. Goste su do pobjede i plasmana na Final Four predvodili Bogdan Bogdanović sa 17 koševa, Ekpe Udoh sa 15 koševa i 12 skokova, te Bobby Dixon sa 14 koševa. Kod Reala najefikasniji su bili Sergio Rodriguez sa 15 i Gustavo Ayon sa po 14 koševa i skokova.

Tomićevih sedam koševa u pobjedi Barce

Barcelona je u trećem susretu pobijedila Lokomotiv Kuban 82-70 i povela 2-1. Barcu su do slavlja predvodili Alex Abrines sa 25 koševa, Tomaš Satoransky sa 13 i Justin Doellman sa 12 koševa i sedam skokova. Hrvatski košarkaš Ante Tomić zabio je sedam koševa uz pet skokova.

Kod Rusa najefikasniji su bili Anthony Randolph sa 16 koševa i šest skokova i Malcolm Delaney sa 15 koševa. Amerikanac s hrvatskom putovnicom Dontaye Draper zabio je devet koševa uz četiri skoka. Četvrta utakmica na rasporedu je za dva dana ponovo u Barceloni.

Plasman na završni turnir u ponedjeljak je izborio i CSKA s tri pobjede protiv Crvene zvezde. Nakon dvije pobjede u Moskvi prošloga tjedna, CSKA je u ponedjeljak slavio u Beogradu sa 78-71.

Final Four je na rasporedu od 13. do 15. svibnja u Berlinu. U polufinalu će snage odmjeriti Fenerbahče i Laboral, dok CSKA čeka pobjednika dvoboja između Lokomotiva i Barcelone.

Rezultati trećih susreta četvrtfinala košarkaške Eurolige:

Panathinaikos - Laboral Kutxa 75-84 (Laboral je pobijedio 3-0)
Real Madrid - Fenerbahče 63-75 (Fenerbahče je pobijedio 3-0)
Barcelona - Lokomotiv Kuban 82-70 (Barcelona vodi 2-1)

Idi na 24sata

Komentari 5

  • galaxy12345 20.04.2016.

    kakav trener, necu rec sa smisnom ekipom doc na final four,al sigurno nisu bili u krugu favorita na početku sezone,svaka čast

  • mesuney 20.04.2016.

    Ma nemoguce da je Perasovic izbacio najboljeg trenera Đorđevića, tu se vidi tko je bolji trener, Perasovic je sa 3:0 pobjedio njegov Panathenikos a Đorđević je vrlo vjerovatno imao i veći budžet za dovođenje igrača, bravo Perasović

  • Paul_George_13 20.04.2016.

    Tomic vise nije reprezentativac, tako da nas njegovi nastupi za klub, ne zanimaju..

Komentiraj...
Vidi sve komentare