To je to što me zanima!

Perezu prvi 'pole-position' u karijeri! Prva četiri mjesta opet rezervirana za Red Bull i Ferrari

Meksikanac je bio najbrži s vremenom 1:28.200, dok je pobjednik prve utrke sezone Charles Leclerc bio sporiji za tek 0,025 sekundi. Iz drugog reda će kao treći iz kvalifikacija krenuti Sainz i Verstappen
Vidi originalni članak

Pilot Red Bulla Sergio Perez odvozio je najbrži krug u kvalifikacijama za VN Saudijske Arabije te će u nedjelju prvi put u karijeri krenuti s 'pole' pozicije.

Pogledajte video: Nizozemci slave titulu Verstappena

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Meksikanac je bio najbrži s vremenom 1:28.200, dok je pobjednik prve utrke sezone Charles Leclerc (Ferrari) bio sporiji za tek 0,025 sekundi. 

Iz drugog reda će kao treći iz kvalifikacija krenuti Carlos Sainz (Ferrari) te aktualni svjetski prvak Max Verstappen (Red Bull). Dakle, kao i na prvoj utrci sezone, prva četiri mjesta rezervirana su za Red Bull i Ferrari. Top 5 u kvalifikacijama zatvara Esteban Ocon (Alpine), dok je šesti najbrži u kvalifikacijama bio Mercedesov George Russell. Lewis Hamilton je imao ogromnih problema s gumama i u nedjelju će startati tek 16.

Podsjetimo, Red Bull na VN Bahreina nije osvojio niti boda nakon velikih problema s bolidima pretkraj utrka u trenutku kada su držali visoka mjesta. Sutra će imati priliku za iskupljenje.

Današnje su kvalifikacije, također, obilježene teškim sudarom Micka Schumachera zbog čega je Haasov vozač završio u bolnici na dodatnim pretragama te je njegov nastup pod upitnikom. 

Također, postoji opasnost od terorističkih napada, koji su se prije nekoliko dana odvijali samo nekoliko kilometara od staze u Jeddahu.

Najboljih 10 u kvalifikacijama za VN Saudijske Arabije

  1. Sergio Perez
  2. Charles Leclerc
  3. Carlos Sainz
  4. Max Verstappen
  5. Esteban Ocon
  6. George Russell
  7. Fernando Alonso
  8. Valtteri Bottas
  9. Pierre Gasly
  10. Kevin Magnussen
Idi na 24sata

Komentari 21

  • kvarner👍 27.03.2022.

    A kako Hamilton i mercedesi😀😀

  • Nap* 26.03.2022.

    Bravo.perez biti ce sutra borba s ferrarijem .vazno da je mick.dobar

  • 26.03.2022.

    Odlicne kvalifikacije..cetiri vozaca u 0.260...Mick nadam se da je dobro..bravo Ferrari...Hamo daleko daleko..

Komentiraj...
Vidi sve komentare