To je to što me zanima!

Perica Bukić: Imperativ Hrvatske je polufinale

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u petak protiv Mađarske igra svoju prvu utakmicu na Europskom prvenstvu u španjolskoj Malagi
Vidi originalni članak

Zadnji put smo protiv Mađara na velikom natjecanju igrali u finalu. U Melbourneu je tada Hrvatska pobijedila i osvojila svjetsko zlato. U petak protiv Mađara “otvaramo” Europsko prvenstvo u Malagi.
- Raspored nam ne ide na ruku. U našoj skupini sve će se odlučiti u prva tri dana - kaže hrvatski vaterpolski izbornik Ratko Rudić.
Nakon Mađara slijede domaćini Španjolci, pa onda Crnogorci.
- Španjolci imaju dobru momčad, a još su i domaćini. Crna Gora je nova odlična reprezentacija, a ovo joj je prvo veliko natjecanje pa im motiva neće nedostajati. Želimo odigrati što bolje, no naš primarni cilj ovoga ljeta ipak su Olimpijske igre u Pekingu. Tamo želimo osvojiti medalju - dodao je Rudić.
No prvi su na redu Mađari...
- Ta nam je utakmica jako bitna. Pobijedimo li, to će nas jako dignuti. No to je teško, Mađari su uvijek među najvećim favoritima svakog natjecanja, pa tako i sada - izjavio je kapetan Zdeslav Vrdoljak.
I on ističe Peking kao glavni cilj.
- Ali sada razmišljamo samo o Mađarima. Na pameti nam je samo EP. Bit će jako teško, skupina je takva da smo svi 'tu negdje’. Sve će utakmice vjerojatno završavati na gol razlike - smatra Vrdoljak.
Predsjednik HVS-a Perica Bukić u Malagi puno očekuje.
- Nepisano pravilo za sve selekcije jest borba za medalju, a to znači kako je imperativ polufinale - rekao je Perica Bukić i dodao:
- Naravno, želja je na svakom natjecanju osvojiti zlato.

MAĐARI ZLATO ČEKAJU VEĆ ČETIRI GODINE

Na svakom su natjecanju favoriti. Mađari nisu promijenili momčad u odnosu na onu koju je Hrvatska pobijedila na SP-u u Melbourneu, vjerojatno su sada jači nego onda. Posljednje zlato osvojili su prije četiri godine na OI-u u Ateni.

EP - SKUPINA A

1. HRVATSKA
2. Mađarska
3. Crna Gora
4. Slovačka
5. Grčka
6. Španjolska

Parovi 1. kola (petak)):  Hrvatska - Mađarska, Slovačka - Grčka, Španjolska - Crna Gora

EP - SKUPINA B
1. Rumunjska
2. Njemačka
3. Italija
4. Makedonija
5. Rusija
6. Srbija

Parovi 1. kola (petak): Makedonija - Rumunjska, Eusija - Italija, Srbija - Njemačka







Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare