To je to što me zanima!

Perišić ušao u 'klub 100': Gol Englezima najviše ću pamtiti...

Kao klinac sam u Omišu u hrvatskom dresu gledao kako Hrvatska osvaja broncu. I sanjao sam takvu utakmicu, da jednog dana ja budem sudionik, na sreću doživio sam to, ostvario svoje dječačke snove, kaže Perišić koji je odigrao 100 utakmica za Hrvatsku
Vidi originalni članak

Deset godina nakon što je kao 22-godišnjak debitirao protiv Gruzije u Tbilisiju u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2012. godine, Ivan Perišić pridružio se vatrenom "klubu 100" odnosno igračima koji su za nacionalnu reprezentaciju skupili troznamenkasti broj nastupa. Jubilarni 100. Perišić je upisao protiv Armenije u Velikoj Gorici. I to kako - golom!

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Malo se igrača može pohvaliti da su odigrali 100 ili više utakmica za Vatrene. A naravno da se sjećam svog debitantskog nastupa, uvijek će mi ostati u trajnoj uspomeni, bez obzira na to što smo u toj utakmici doživjeli poraz. Pamtim, uostalom, sve ostale utakmice. Bilo je važnijih i manje važnih, ali kad je reprezentacija u pitanju, meni je svaka utakmica bila posebna - kazao je Perišić, a prenosi Hrvatski nogometni savez.

U reprezentativnoj karijeri Perišić je do utakmice s Armenijom zabio 27 golova, a kada su posebni golovi i utakmice u pitanju, naravno da je asocijacija samo jedna...

- Svima koji smo imali privilegiju biti dio te priče, Rusija će ostati zauvijek u srcu, ali i sve ono što je uslijedilo po povratku u domovinu nakon osvajanja srebrne medalje. Onaj nezaboravni doček u Zagrebu, ali i u Splitu pa u mom Omišu, nešto je što ću pamtiti cijeli život. Naša je generacija na Svjetskom prvenstvu u Rusiji doživjela vrhunac, sve se idealno poklopilo, od prvog dana priprema živjeli smo jedni za druge, disali kao jedan i to se odrazilo na našim rezultatima. Napravili smo velik rezultat, uspomene koje nosimo iz Rusije pamtit ćemo do kraja života - nastavlja Perišić koji nas je vratio u polufinale protiv Engleza.

- To je bila utakmica naših karijera, znali smo što nam znači dvoboj s Englezima i tako smo se postavili na terenu. Bila je to jedna od najzrelijih utakmica hrvatske reprezentacije u povijesti. Iako su Englezi poveli, igrali smo našu igru i vjerovali u preokret. I sad kad vrtim film te utakmice, naježim se, uvijek ćemo se rado vraćati toj utakmici, ponosni na veliku pobjedu protiv Engleske.”.

Zabio je Perišić i Francuzima u finalu, a njegovo je igranje rukom, koje su suci označili kaznenim udarcem, usmjerilo finale...

- Ne mogu se oteti dojmu da smo u finalu igrali odlično, ali spletom okolnosti svjetski prvaci su na kraju postali Francuzi. Naravno da smo, unatoč porazu, bili ponosni na sve što smo postigli, ali uvijek ćemo se pitati je li se baš sve u Moskvi moralo tako rasplesti, jer… Bili smo momčad, imali smo igru, pobjednički gard, motiv, želju i vjeru. Na žalost, nismo uspjeli, ali najvažnije je da smo poslije utakmice jedni drugima mogli pogledati u oči, svjesni da smo ostavili srce na terenu i dali sve što smo mogli.

S 27 golova Perišić je za petama Eduardu (29) na trećem mjestu na vječnoj ljestvici strijelaca Hrvatske, a nedostižan na drugom nije Mario Mandžukić (33).

- Gol Englezima u polufinalu Svjetskog prvenstva u Rusiji najviše pamtim, ali i onu akciju uoči Mandžinog pobjedonosnog pogotka pa urnebes koji smo ostavili za sobom u sveopćem slavlju kad smo pregazili jadne fotoreportere, ha, ha, ha… Drag mi je i prvi gol za reprezentaciju u Belgiji i, naravno, onaj za pobjedu protiv Španjolske na Europskom prvenstvu 2012. godine - kaže igrač Intera koji je u Rusiji pretrčao najviše kilometara od svih - 72.

- Momčad je za mene uvijek na prvom mjestu, u svakoj utakmici nastojim se maksimalno podrediti kolektivu. A ne trebam govoriti da je reprezentacija svetinja. Kao klinac sam u Omišu u hrvatskom dresu gledao kako Hrvatska osvaja broncu. I sanjao sam takvu utakmicu, da jednog dana ja budem sudionik, na sreću doživio sam to, ostvario svoje dječačke snove.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • LUKAM10 LEGENDA 01.06.2021.

    Posli Luke najbolji igrač reprezentacije u povijesti

  • LUKAM10 LEGENDA 01.06.2021.

    Superman

  • onajkojizna 01.06.2021.

    Gosp. Perisicu kako te nije sram se hvalit na golu kojeg su ti Englezi poklonili inace bi dao ......

Komentiraj...
Vidi sve komentare