To je to što me zanima!

Pet pjesama koje su preživjele budalaštinu 'Cro-Cro-Croatia'

Bilo je to vrijeme kad su se oduzimali Dinamovi šalovi na ulazima, skidali transparenti, a tvrdoglavi predsjednik Franjo Tuđman tvrdoglavo je djetetu objašnjavao da Dinamo postoji u Pančevu, a ne u Zagrebu
Vidi originalni članak

Cro-Cro-Croatia u boj, nek svi drhte kad krene modri stroj. Cro-Cro-Croatia u glas, naša srca kucaju za vas!

To je jedina pjesma, zapravo - valjda jedina stvar uopće o kojoj ne postoji trag, ne na YouTubeu, nego generalno na internetu. Vjerojatno zato što je se autor Željko Krušlin Kruška srami. A ima i zašto...

Bilo je to vrijeme kad su se oduzimali Dinamovi šalovi na ulazima, skidali transparenti, a tvrdoglavi predsjednik Franjo Tuđman uporno je djetetu od četiri, pet godina objašnjavao da Dinamo postoji u Pančevu, a ne u Zagrebu, nakon što mu je mali - na pitanje za koga navija - odgovorio onako kako ga je otac učio: 

- Za Dinamo!

Kruški su, dakle, u to vrijeme naručili novu himnu kluba jer se Dinamo nije smio ni spomenuti, pa kako bi onda na stadionu smjelo zasvirati 'Dinamo ja volim', recimo. Treštala je tako Kruškina 'budalaština' s razglasa prije utakmice. I svi smo se valjali od smijeha. Naravno da oktroirana balada nikad nije zaživjela. Doduše, Kruška je pokušao još jednom pa je Cro, Cro, Croatiju 'reciklirao' u himnu rukometaša. Al dotad su svi koji vole Dinamo na te taktove razvili automatsku 'alergiju' pa je i taj pokušaj neslavno propao.

No pustimo sad Krušku, Franju, Canjugu i ostalo. Ovo je dan kad se Dinamo vratio svojim navijačima, vjerojatno najveći dan za svakog dinamovca, i 'modrima' u čast izabrali smo pet najljepših Dinamovih pjesama svih vremena po izboru redakcije 24sata.

  • Prva ljubav - Nebo se plavi
  • Kemal Monteno - Mi smo Dinamo
  • Pipsi - Dinamo ja volim
  • Baruni - Plava balada
  • Connect - Boja mojih vena



Idi na 24sata

Komentari 57

  • Pobotchnick Leeyoobo 15.02.2017.

    na tribinama su se pjevale dinamo ja volim i nebo se plavi. ako odem prijatelji se više puta pjevalo od svih ovih ostalih zajedno.

  • Josip Joe Milovich 14.02.2017.

    Više pjesama nego navijača

  • Don Beton 14.02.2017.

    nezna franjo kak je nama...koji volimo dinamaaa...

Komentiraj...
Vidi sve komentare