To je to što me zanima!

Petković zabio 500. gol Dinama u Europi... Kao Prosinečki 1997.

Tog posljednjeg dana rujna 1997. godine Prosinečki je, također, zabio dva kaznena udarca, u petardi kod Grasshoppera a oba domaćem braniču Borisu Smiljaniću koji je morao zamijeniti isključenog golmana Zuberbühlera
Vidi originalni članak

Lagani zalet i kulerski šah-mat. U sudačkoj nadoknadi Bruno Petković s bijele točke zabio je za 2-0 Dinama protiv Genka, a onda i još jednom u drugom poluvremenu za točku na i te prve bodove u Europskoj ligi.

Međutim, prvi Petkovićev gol Genku vrijedi malo više pažnje. Prvo, bio je to 500. gol Dinama u povijesti u europskim natjecanjima! Drugo, podsjetio je na gol Roberta Prosinečkog Grasshopperu iz kaznenog udarca prije 24 godine - na isti datum!

Tog posljednjeg dana rujna 1997. godine Prosinečki je, također, zabio dva kaznena udarca u samoj završnici utakmice, a oba domaćem braniču Borisu Smiljaniću koji je morao zamijeniti isključenog golmana Zuberbühlera. Dinamovci, tada još pod imenom Croatia, dobili su 5-0 uz još hat-trick Igora Cvitanovića, nevjerojatnim rezultatom imajući u vidu da je na Maksimiru bilo 4-4.

KAKO SU IGRALI Lauritsen se poigrao s opasnim Onuachuom, Ademi opet junak, oduševili Ivanušec, Oršić, Čop... 'ZASLUŽEN PORAZ' Trener Genka: Uh, kako skupa lekcija! Pa pomogli smo Dinamu PREVELIKA OČEKIVANJA? Belgijci oštro po svojima: Genk je ponižen! Ovo je noćna mora

Bila je to jedna od dosadašnjih 345 utakmica Dinama u Europi u kojoj su "Modri" na 139 pobjeda, 130 poraza i 76 remija uz gol razliku 501-440. Brojke uključuju natjecanja u Kupu i Ligi prvaka, Kupu velesajamskih gradova odnosno Kupu Uefa i Europa ligi te Kupu pobjednika kupova.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • Rebula 01.10.2021.

    Livaja bi to bolje zabija. HŽV!!!

  • fedex25 01.10.2021.

    slušajte me sad,da znate bar nešto šta ja znam o njemu drugačije bi razmišljali,on da se drži discipline kao neki veliki napadači bio bi kao oni Al pametan je on boli ga briga ima dosta novaca u dinamu, valjda mu je to dosta haha ,pa čovjek se šeće po terenu Al opet je prevaga,Bjelica ga je odgovorio od nekih stvari i zato je bio top ,malo se opustio jbg ja mu ne zamjeram ,da on hoće normalno da se ponaša i sve kakav livaja i plivaja mogli bi mu čistit kopacke

  • 01.10.2021.

    Petkovic samo koci dinamovu igru. Treba forsirati Baturinu, Tolica, Bulata i Spikica, to su veliki potencijali. A ovo govedo prodati za bilo koji iznos.

Komentiraj...
Vidi sve komentare