To je to što me zanima!

Petrić, Olić i Srna zabili Latviji za prva tri boda...

Hrvatski reprezentativci rutinirano su slavili protiv Latvije u Rigi. Petrić, Olić i Srna probili su čvrstu latvijsku obranu za prve kvalifkacijske bodove...
Vidi originalni članak
Hrvatska: Runje, Strinić, Šimunić, Ćorluka, Srna - Rakitić, Vukojević, Kranjčar, Eduardo, Petrić - Olić

Latvija: Vanins, Mihadjuks, Gorkšs, Ivanovs, Klava - Rubins, Rufalskis, Laizans, Pereplotkins - Verpakovskis, Karlsons
LIVE
Počela je utakmica. Glasna je podrška hrvatskih navijača u kišovitoj Rigi.
Niko Kranjčar pucao je u drugoj minuti s ruba šesnaesterca ravno u golmana Vaninsa. Samo minutu kasnije Srna je probao iz voleja poentirati, ali je lopta otišla pored gola.
Srna ubacuje u 16-erac iz prekida, ali Šimunićev udarac glavom završava u golmanovim rukama.
Olić u 13. minuti puca lijevo iskosa, ali latvijski golman kroti loptu.
Prva ozbiljna prilika za Latviju. Cauna puca s 20-ak metara, ali je lopta prošla pored lijeve stative. Strinić u 17. minuti odlično probija lijevu stranu, ubacuje, ali Petrić loše hvata loptu glavom. Hrvatska stvara pritisak, ali ne uspijeva konkretno zaprijetiti. Perić u dva navrata gađa tribine. Petrić s našao u izglednoj situacijni u 30. minuti nakon dugačkog ubačaja, ali latvijski branič je bio brži. Hrvatska ponovo prijeti. Eduardo je tehnicirao u 16-ercu, ali njegov, pa potom Olićev udarac blokirala je zgusnuta latvijska obrana. Domaćini pokušavaju iznenaditi na kontre, ali im nasreću to još nije uspjelo. Naši su počeli su ubačaji, no lopte ne uspijevaju naći Olića i Petrića.
Najveća prilika za Hrvatsku u 40. minuti! Niko Kranjčar s 20 metara šalje plasirku pod prečku, ali Vanins skida udarac.
GOOOL za Hrvatsku u 43. minuti! Srna je ubacio, Olić je pucao, ali se lopta odbila do Mladena Petrića koji glavom zabija u praznu mrežu! Završilo je prvo poluvrijeme.
Sudac je označio početak drugog dijela.
GOOOL za Hrvatsku u 51. minuti. Kao što su završili prvo poluvrijeme, hrvatski reprezentativci su drugo na isti način otvorili - golom glavom! Petrić je s desne strane ubacio na drugu stativu, a Olić se vinuo u zrak i zabio glavom za povišenje vodstva 2-0!
Latvijci pokušavaju iskoristiti malu opuštenost hrvatske obrane, ali Verpakovskisov pokušaj škaricama nije dobro prošao. Vatreni su prekinuli mini pritisak Latvije nakon što je Pranjić odličnim pasom uposlio Jelaviću koji neprecizno šalje loptu pored domaćeg gola.
Hrvatska se ponovo razigrala. Olić je u s lijeve strane 16-erca izbacio latvijskog braniča nabacio Jelaviću koji neprecizno puca u golmanove ruke.
GOOOL za Hrvatsku u 82. minuti! Lopta se odbila na rub kaznenog prostora, a Darijo Srna ju je spremno dočekao te topovskim volejom je probušio obranu i golmana za vodstvo Hrvatske 3-0!
Kraj utakmice. Hrvatska je uvjerljivo svladala Latviju na početku kvalifikacija za Euro 2012.
Idi na 24sata

Komentari 13

  • Hrvatska 03.09.2010.

    Ovo kvalifikacije odrađujemo bez poraza!!!

  • Windir 03.09.2010.

    napsovat cu sei ako opet dobijem zivcani slom kao s kosarkasima...

  • sila nebeska 03.09.2010.

    Dobar sastav samo bih u napd umjesto petrica stavio nikicu JELAVICA

Komentiraj...
Vidi sve komentare