To je to što me zanima!

Piksi odgovorio novinaru: Ma kakva osveta? Igraš za svoj dres i državu, smiri se i ne talasaj...

Netko je pitao za osvetu. Netko od naših novinara. Kakvu osvetu? U nogometu i sportu nema osvete. Igraš za svoj dres i svoju državu, rekao je Piksi na proslavu gola Švicaraca iz 2018. u Rusiji
Vidi originalni članak

Srbija je nakon ždrijeba za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru završila u skupini s Brazilom, Švicarskom i Kamerunom što je gotovo identična skupina kao iz 2018. u Rusiji. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tada je igrala protiv Kostarike, a u grupi je završila treća. U drugoj utakmici protiv Švicarske, srpska reprezentacija izgubila je s 2-1 golovima Granite Xhake i Xherdana Shaqirija, koji su zabili nakon vodstva Srbije 1-0 golom Aleksandra Mitrovića.

Xhake i Shaqiri golove su proslavili na način da su rukama napravili simbol orla koji je inače i simbol Albanije. Njihov potez razbijesnio je cijelu Srbiju koja je čak i tražila od Fife da ih se kazni jer je prema njima njihova proslava nesportska i politički nekorektna. 

Nakon ždrijeba koji se održao 1. travnja u Dohi, švicarski novinar podsjetio srpskog izbornika Dragana Stojkovića Piksija i pitao što misli o tome:

- Jedan od novinara u miks zoni postavio mi je pitanje za Švicarsku i politiku. Pitao sam ga što me to pita i rekao mu da se smiri, da ne talasa previše i prijeđe na drugo pitanje. Izbjegao sam razgovore o tome. Hoću držati našu reprezentaciju dalje od toga. Mi ne idemo na tu kartu da vrijeđamo nekoga, ili da ga tako ugrožavamo - rekao je Stojković za srpske medije i dodao:

- Netko je pitao za osvetu. Netko od naših novinara. Kakvu osvetu? U nogometu i sportu nema osvete. Igraš za svoj dres i svoju državu. To što je bilo prije četiri godine, mi smo izgubili. Nama je posve jasno što treba Srbiji da ode u nokaut fazu.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Rosa56 06.04.2022.

    Mozda I misli on tako ali Srbija misli drukcije , to ce biti utakmice veliko rizika I mrznje

  • kuki8 05.04.2022.

    konačno imaju normalnog trenera

  • 05.04.2022.

    ako stvarno tako misli onda ima nade za balkan!

Komentiraj...
Vidi sve komentare