To je to što me zanima!

Pirlo: Nijemci nas se boje! Sad smo na razini kao i Španjolska

Andrea Pirlo, ahritekt igra talijanske reprezentacije na Europskom prvenstvu, najavio je polufinalni ogled u četvrtak protiv Njemačke, ali i prokomentirao svoju ''panenku''
Vidi originalni članak

Znaju Nijemci da im možemo kreirati probleme. U našoj momčadi je ista strast kao i 2006. godine kada smo bili prvaci svijeta. Trenutno smo na istoj razini kao Španjolska. Nijemci nas se boje, rekao je Andrea Pirlo.

- Njemačka je vrlo jaka momčad u svim linijama, dokazala je to i svojim rezullatima na ovom prvenstvu. Očekujem krasnu utakmicu. Nijemci su snažni, ali znamo da ih možemo pobijediti. Proučavali smo ih, a to ćemo činiti i dalje do utakmice - dodao je Juventusov 33-godišnji igrač.

Protiv Engleske u četvrtfinalu je Italija bila znatno bolja u svih 120 minuta igre, ali je nakon 0-0 prolaz izborila tek boljim izvođenjem kaznenih udaraca. Kada su ''azzurri'' bili u zaostatku, Pirlo je pokazao veliku hladnokrvnost, te se odlučio za ''Panenku''.

- Nisam to vježbao na treninzima. Došlo mi je onako, prirodno, prije izvođenja. Vidio sam da je njihov golman Hart pun sebe pa sam ga želio malo zbaciti s konja. Nisam razmišljao o tome kako ću se osjećati ako ne zabijem, nikada o tome ne razmišljam.

Na upit što momčad može popraviti u odnosu na ogled s Njemačkom, jednostavno je odgovorio:

- Možemo zabiti gol. Za razliku od Engleza, Njemačka je momčad koja igra nogomet.

Talijanski izbornik Cesare Prandelli smatra da je Pirlo svojim igrama u klubu i reprezentaciji zaslužio osvojiti Zlatnu loptu France Footballa i Fife.

- Tu su Lionel Messi i Cristiano Ronaldo, dečki koji zabijaju po 60 golova svaki u sezoni. Oni su iznad ostalih. Dok je njih dvojice, za mene je to nemoguća misija - skromno je zaključio veliki playmaker Andrea Pirlo.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • Markkk_1 27.06.2012.

    pirlo sta si ti zabrijo

  • globus 27.06.2012.

    Talijani i Njemci su pokazali najviše na Europskom prvenstvu i oni su trebali igrati u finalu, šteta da se sreću prije finala. A ovako će ova Španjolska biti u finalu, a koju smo trebali izbaciti jaoo

  • lukica1997 27.06.2012.

    dr.prof. pirlo ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare