To je to što me zanima!

Najslađi poraz plinara: Zagreb među najboljih osam u Europi!

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb izborili su plasman u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su obranili pet golova prednosti na uzvratu kod Koldinga (23-21)
Vidi originalni članak

Prvi put nakon tri sezone rukometaši Zagreba izborili su plasman među osam najboljih momčadi Europe! "Plinari" su u uzvratu protiv Koldinga u Brøndbyju obranili pobjedu od "plus pet" u prvoj utakmici (22-17) te unatoč porazu 23-21 ušli u četvrtfinale Lige prvaka.

Hrvatski prvak odigrao je čvrstu i borbenu utakmicu pred gotovo pet tisuća gledatelja u ispunjenom domu danskog kluba. Za razliku od utakmice u zagrebačkoj Areni, u kojoj je PPD krenuo silovito, u uzvratu se igralo u ritmu gol za gol sve do prvog Koldingova odvajanja na 9-6 sredinom prvog dijela. Do velikog odmora Zagreb je smanjio razliku na 11-9.

U drugom poluvremenu gosti su se brzo vratili golom Zlatka Horvata s igračem više na 12-12. Držale su se momčadi u egalu do ulaska u zadnjih desetak minuta, kada je trećim golom Kima Anderssona Kolding pobjegao na 19-16.  Međutim, sjajnim obranama Ivana Stevanovića i golovima Valčića, Brozovića i Horvata Vujovićevi izabranici nisu potonuli u završnici te su na kraju bez puno drame proslavili veliki uspjeh.

Zlatko Horvat i Sandro Obranović s pet golova bili su najbolji u redovima zagrebaša, dok je za Dance Martin Dolk bio strijelac šest puta, sve iz sedmeraca.

Vujović: Iznimno sam zadovoljan i radostan

- Čestitam igračima, koji su od prve do zadnje minute igrali čvrsto, jako, nisu niti na trenutak posustali pred čvrstim i jakim Koldingom. Mislim da smo kontrolirali utakmicu kroz cijelih 60 minuta, bilo smo jako koncentrirani. Naša snaga pokazala se jer Ivić, koji je bio sjajan u prvom meču, a danas je umjesto njega Stevanović odradio lavovski dio posla, Obranović se u prvom meču nije vidio, a danas je odigrao sjajno. Ukupno gledajući, to je naša snaga. Izuzetno sam zadovoljan i radostan da je poslije jedne pauze Zagreb ponovno među osam najboljih ekipa u Europi, rekao je trener PPD-a Veselin Vujović za HRT nakon utakmice, a Obranović dodao:

- Rekao je trener da niti jedna poraz ne može biti sladak, ali ovaj ima, ipak, neke slatkoće u sebi. Rekli smo da nećemo slaviti, ali emocije su nas uzele, vidjelo se koliko nam je to značilo, nakon dvije godine u kojima nismo prolazili skupinu odmah proći u četvrtfinale. To je ogromna stvar za ovako mladu ekipu, mislim da smo svi u jednoj sezoni sazrijeli za dvije godine. Sad čekamo ždrijeb četvrtfinala.

Liga prvaka, osmina finala, uzvratna utakmica:

  • KIF Kolding - PPD Zagreb 23-21 (prva utakmica 17-22)
Idi na 24sata

Komentari 69

  • DelPiero10_1 23.03.2015.

    Vujović je trebao biti izabran za izbornika... Šteta.. Al i ovo što radi s Zagrebom je super.

  • likma 23.03.2015.

    čovjek zna...pravi trener...

  • Maher za velke posle 23.03.2015.

    ovaj Vujović je trenerčina !!!!!!!!!!! majstor!

Komentiraj...
Vidi sve komentare