To je to što me zanima!

Pismo za medalju: Ivice, ti ćeš uvijek biti moj heroj...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ivicu je dodatno motiviralo dirljivo pismo curice Christine, koja ga je Kosteliću gurnula pod vrata sobe u hotelu Tomislavov dom noć prije utrke
Vidi originalni članak

Gore u startnoj kućici ostala su dva skijaša. Ivica Kostelić i Jean-Baptiste Grange. Hrvat i Francuz odlučivali su o "Snježnom kralju". Dolje, u ciljnoj ravnini, sestra Janica kleknula je i sklopila ruke.
- Morala sam, tako je lakše - rekla je Janica. Dečko Boris uhvatio ju je za rame i ostao stajati. Ivica je krenuo, a s njim i 15.000 navijača. Na svakoj zastavici, na svakom dijelu staze, osjetio je da nije sam. U cilj je ušao prvi. Gore je ostao Grange, sa 25 stotinki prednosti. Kako je skijao, tako se prednost topila, ali na kraju je sačuvao samo pet stotinki, dovoljnih za pobjedu.
- Drukčiji je osjećaj biti drugi u Zagrebu i biti drugi negdje vani. Srce drukčije kuca - rekao je Ivica nakon druge vožnje.
Dodatnu motivaciju Ivica je dobio noć uoči utrke. Šestogodišnja Christina Zwicker, koja na Sljemenu radi prve skijaške korake, došla je u hotel Tomislavov dom i točno u ponoć ispod vrata Ivičine sobe gurnula pismo. U njemu je pisalo:
"Dragi Ivice, za mene si oduvijek bio poseban i kako god utrka završi i što god bude, za mene ćeš uvijek ostati najbolji. Jedan jedini šampion". Ivica je ujutro pročitao pismo.
- Sjajno! Jako sam iznenađen. Ovako nešto nisam nikad dobio - rekao je drhtavim glasom te potražio Christinu.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • mare_1996 08.01.2009.

    Baš lijepo :)

  • ledena 666 07.01.2009.

    jako lijepo....

  • Spir1t 07.01.2009.

    Covjece vi novinari uvijek nesto drugo trazite za Ivičinu pobjedu ili mu je Janica rekla kako pobjedi ili ga je neko dite motiviralo ja nekazem mozda je malo i mozda mu je malo Janica pomogla ali nemojte pricat gluposti čovjek je tu Pobjedu sam sebi donio jer se trudio da napisete koji naslov Ivica pobjedio jer je dobar i jerse trudio to postići a ne Janica mu je rekla ili dijete ga motiviralo ili moze li on biti ko Janica... On je on i netreba ga se s nikim usporedivat...

Komentiraj...
Vidi sve komentare