To je to što me zanima!

Platiniju doživotna suspenzija; odvjetnici: To bi bio skandal!

Platini je suspendiran na 90 dana zajedno sa Seppom Blatterom zbog korupcijskog skandala. Njegov odvjetnik otkriva da bi mu klijent mogao biti izbačen iz nogometa
Vidi originalni članak

Etički odbor FIFA-e mogao bi doživotno suspendirati predsjednika UEFA-e Michela Platinija, izjavio je u utorak njegov odvjetnik Thibaud d'Ales.

Platini se činio kao najizgledniji kandidat za nasljednika Seppa Blattera na čelu FIFA-e dok se nije otkrilo da je upleten u skandal s transferom 1,8 milijuna eura koje mu je Blatter isplatio 2011. za posao savjetnika. Obojica su suspendirani na 90 dana. 

- Vanessa Allard koja je glavna istražiteljica u FIFA-inom etičkom odboru traži doživotnu suspenziju za Platinija - izjavio je za L'Equipe Platinijev odvjetnik.

- Traženje ovakve kazne je skandalozno - dodao je odvjetnik, prenosi BBC.

Platinijeva kandidatura nije odbačena, ali nije ni službena zbog suspenzije od 90 dana i bit će  razmotrena tek 5. siječnja. Izbor za predsjednika FIFA-e održat će se na kongresu u Zuerichu 26. veljače iduće godine.

Skandal oko FIFA-e izbio je u svibnju kada je 14 dužnosnika, među kojima su i dva vice predsjednika nogometnih saveza, optuženo u SAD-u za korupciju. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare