To je to što me zanima!

Plazibat pobjedom debitirao u elitnoj kickboxing organizaciji

Antonio Plazibat (25) na Gloryjevom se događaju u Parizu predstavio na najbolji mogući način. Nakon teške tri runde odlukom sudaca pobijedio je domaćeg borca Nordinea Mahieddinea
Vidi originalni članak

Nakon što je osvojio WAKO i K-1 titule u teškoj kategoriji, Antonio Plazibat odlično je odradio i svoj premijerni nastup na Gloryju te odlukom sudaca pobijedio francuskog borca Nordinea Mahieddinea. Jedan od najperspektivnijih hrvatskih kickboksača tako je nastavio svoj uspon.

Plazibat je oprezno krenuo u meč i dopustio Francuzu da svojim 'bombama' par puta čisto udari u rebra, ali ti su ga udarci probudili jer je ubrzo Mahieddine bio u podređenom položaju. Hrvatski je borac zauzeo sredinu ringa i diktirao tempo, ali iz jedne nezgodne situacije u kutu Francuz se odlično izvukao kombinacijom krošea i aperkata te smirio našeg borca. Do kraja runde vidjeli smo otvorenu razmjenu u kojoj je prednjačio Plazibat, a Francuza je u kutu od većih batina spasilo zvono.

U drugu je rundu mnogo bolje krenuo Plazibat i uputio nekoliko odličnih direkta i krošea, a kombinacije je završavao nogama. Francuzu je sve više ponestajalo snage, dok je Antonio nekoliko puta pokušao i s 'letećim koljenom' Nakon što su svi sucu prvu rundu dali Francuzu s 10-9, druga je istim rezultatom otišla na stranu hrvatskog borca te je treća runda sve odlučivala.

U treću je rundu uraganski krenuo Francuz i uzdrmao Plazibata na početku treće runde. Izgledalo je kao da je Mahieddine potrošio svu snagu kad ga je Plazibat stisnuo u kut, no brzo se dogodila 'zamjena mjesta' i Antonio je dobio nekoliko čistih udaraca u rebra kao i aperkata. Kao da je to probudilo našeg borca koji je tada imao kvalitetnije napade od Francuza koji se više trošio i pokušavao, ali većinu udaraca blokirao je naš borac i odgovarao čistim i jačim udarcima. Nakon kraja treće runde bilo je neizvjesno tko će pobijediti i čekala se odluka sudaca.

Prvu rundu svi su suci ocijenili 10-9 za Francuza, dok su drugu istim rezultatom dali Plazibatu. Sve je odlučivala treća runda koju su svi suci ocijenili kao 10-9 za Plazibata te je hrvatski borac odlukom sudaca (29-28) došao do pobjede u svom debitantskom nastupu u Gloryju.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • pero trta 22.06.2019.

    A gdje je video? ili je ponestalo flomastera za vstrelice

  • juniorx1 22.06.2019.

    24 sata,trenutno u Bjelorusiji traje EP u boksu na kojem imamo SVOJE predstavnike...hvala i lp

Komentiraj...
Vidi sve komentare