To je to što me zanima!

Pobijedi li Belupo, i ovakav će desetkovani Dinamo biti prvak

Dinamo je u Maksimiru nadigrao i Osijek i Rijeku. Oba je derbija izgubio istim rezultatom 1-0. Na Poljudu je pak to bila izjednačena utakmica, mogla je otići na obje strane, tu su 'modri' slavili
Vidi originalni članak

Dinamo je prvi put u povijesti HNL-a u Maksimiru izgubio četiri utakmice u jednoj sezoni. Raritet, nešto po čemu će se ova sezona u Maksimiru definitivno pamtiti. Izgubili su "modri" tri derbija u dva mjeseca kod kuće. Osijek, Hajduk i Rijeka imali su isti recept. Iskoristili su jedinu ili jednu od dvije prilike koje su im Zagrepčani dopustili. S druge strane, Dinamo je napadao i promašivao. Posebno se to odnosi na posljednje dvije utakmice, protiv Osijeka i Rijeke.

Nije bilo lako Nikoli Jurčeviću sastaviti momčad za derbi protiv Rijeke. Pazite ovo, momčad je morao sastavljati bez: Matela, Rrahmanija, Leškovića, Benkovića, Sose, More, Ademija, Hodžića, Doumbije, Fiolića, Danija Olma. Bez čak 11 igrača, a već mu se sredinom prvog poluvremena ozlijedio u posljednje vrijeme jako dobri Ante Ćorić. I takav je Dinamo veći dio utakmice bio bolji od Riječana, ali nedostajala je realizacija.

Karlo Muhar i Brazilac Gabriel bili su debitanti koji su zaigrali od prve minute, a Neven Đurasek je zamijenio Ćorića. Muhar je već u prvome kontaktu s loptom u debiju skoro darovao gol Riječanima. Pitanje je ima li u ovom veznom igraču materijala za Dinamovu budućnost. Po prvome dojmu, rekli bismo da nema. Jednostavno, previše je griješio. S druge strane Đurasek je ostavio puno bolji dojam u vezi. Igra laganije i jednostavnije od Muhara. No, od debitanata se najviše dopao branič Gabriel. OK, nećemo ga nakon prve utakmice dizati u nebesa, pisati o tome kako je klasa, ali za prvi je nastup ostavio i više nego dobar dojam. Na njega bi Jurčević mogao ozbiljno računati iduće sezone.

Do kraja sezone "modrima" su ostale još četiri utakmice u prvenstvu. Za iduće kolo vraćaju se kartonirani Ademi, Rrahmani, Doumbia i Fiolić. Jurčević se nada kako će Ćorić, Benković i Sosa do zaliječiti svoje ozljede. Nitko od njih nije htio riskirati protiv Rijeke nakon što su osjetili bol. Ante na samoj utakmici, Ben i Sosa na posljednjem treningu.

Slaven Belupo u gostima, Lokomotiva i Rudeš u Kranjčevićevoj i Inter u Maksimiru. To je raspored Dinama do kraja sezone. Prednost je još dovoljno velika, ova bi zaliha trebala biti dovoljna "modrima" da vrate titulu u Maksimir. Jura mora biti na oprezu jer su "modri" prošle sezone u Koprivnici od Slaven Belupa izgubili 2-1. Tada ih je zaustavio Željko Kopić i taj je poraz praktički značio da naslov ide na Rujevicu. U Koprivnici se igra već u petak.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • zeljkog 29.04.2018.

    Hajduk ima sansu, Dinamo je u banani.Ajmo bili!

  • Izabran 29.04.2018.

    Gle ovih što kmeču u Nedelju ujutro, stvarno niste normalni više.

  • tmendas 29.04.2018.

    A jesu Dinamu protivnici za kraj (Lokomotiva i Rudeš), još samo da se sljedeće godine prikljuće Sesvete i V. Gorica i to je to....

Komentiraj...
Vidi sve komentare