To je to što me zanima!

Pobijedili Ruse i plasirali se na Olimpijadu u Pekingu

Pred prepunom dvoranom na zadarskom Višnjiku hrvatski su rukometaši pobijedili Rusiju 26-24 i matematički osigurali odlazak u Peking
Vidi originalni članak

Bilo je malo problema u završnici kada su Rusi od 25-19 došli na 25-23, ali Hrvatska je i ovog puta bila nedodirljiva za protivnika koji nam je nekad davno nabijao komplekse. No ova generacija je od Rusije izgubila samo jedanput u pet godina pa je zapravo i logično da Balić i društvo nisu razočarali pred više od 8000 vatrenih Zadrana. Nova dvorana na zadarskom Višnjiku i drugog je dana kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre bila dupkom puna, atmosfera ponovno fenomenalna.
- Sretan sam zbog igrača. Unatoč svim problemima koje imamo su ginuli. Pred ovakom publikom to mora biti tako, Zadrani su nevjerojatni - rekao je nakon utakmice vidno uzbuđeni izbornik Lino Červar.
Hrvatska je od početka dominirala ovom utakmicom. Červarova momčad je bila precizna sa svih pozicija, nešto je zaustavio i Venio Losert pa je Hrvatska stalno bila u prednosti. Na odmor su "pakleni" otišli s četiri gola viška, a previše nisu popuštali ni u nastavku. Rusi su prišli na 19-18, no Hrvatska je ubrzo otišla na šest razlike. Tek u završnici uspjeli su igrači Vladimira Maksimova smanjiti na prihvatljivih dva razlike.
- Čestitam svim mojim igračima, pogotovo mlađima, Vukoviću i Duvnjaku. Oni su uspjeli pokriti čak i Ivana u trenucima dok je bio izvan igre, a znamo koliko nam Ivano znači. Odličan je bio i Alilović, kao i naša obrana 3-2-1. Rusija je bila vrlo dobra, velik su protivnik i zato je i naša pobjeda velika - misli Červar.
No nije smetalo Zadranima. Svih 8000 ljudi je ustalo i posljednjih nekoliko minuta pratilo uz gromoglasnu pjesmu. Igrači su znali zahvaliti, proslavili su pobjedu zagrljeni na centru igrališta, a onda dugo pozdravljali publiku. Imaju i zašto, s ovoliko ljubavi i veselja nitko ih nikada nije prihvatio.
- Ne znam kako bi zahvalio svim ovim ljudima koji nas svih ovih dana toliko podržavaju - dodao je izbornik Červar i dodao kako će dopustiti igračima samo malu proslavu.
- Želimo iz Zadra otići bez poraza i nakon toga krenuti u Peking po još jednu zlatnu medalju.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Mondo 31.05.2008.

    Samo je jedan Zadar!! Thank you boys (Hrvatska i Tornado)! Jos smo jednom dokazali da nema boljih od nas! Hvala!!!

  • zepina 31.05.2008.

    Jednom rijećju pre dobro!!! Ova atmosfera se triba doživiti!! oooooooo....ooooooooo....oooooo...

  • čiča555 31.05.2008.

    Dečki su nas več navikli na ovakve igre no ipak je svaka utakmica čisti užitak. Ovajput, pak, moram priznati da još nisam vidio strastvenije navijanje kroz cijelu tekmu. Bravo Zadar!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare