To je to što me zanima!

Vratio se na teren nakon raka testisa, a sad odlazi u mirovinu

Početkom prošle sezone operirao je rame, malo prije toga imao je crijevnih tegoba, a najveća je njegova pobjeda ona nad rakom testisa. Nije da ne želi, već ne može više...
Vidi originalni članak

Danska je danas u četvrtfinalu Olimpijskih igara srušila Norvešku s 31-26 i poslala u mirovinu rukometnu legendu Bjartea Myrhola (39). Norveški pivot je još uoči Igara u Tokiju najavio da će to biti posljednje natjecanje na kojem će nastupiti.

- Ovo je bio dug i temeljan proces. Razmotrio sam eventualne scenarije za i protiv nastavka, i prije nekoliko tjedana donio sam konačnu odluku da je dosta. I dalje imam puno želje i motiva, međutim, bolovi, lijekovi i nespavanje prevelik su problem. Meni rukomet znači sve, ali moram se pobrinuti za svoje tijelo - objasnio je u travnju legendarni rukometaš.

Iako i s 39 godina na leđima izgleda kao da bi mogao još deset godina, Myrhol je prije reda raskinuo ugovor sa Skjernom koji je imao do 2022. godine. Početkom prošle sezone operirao je rame, malo prije toga imao je crijevnih tegoba, a najveća je njegova pobjeda ona nad rakom testisa. Nije da ne želi, već ne može više, jer bi nastavkom karijere ozbiljno ugrozio svoje zdravlje.

Najbolje je godine dao njemačkom Löwenu za koji je igrao od 2009. do 2015., a njemački je klub njemu u čast umirovio broj 18. Odradio je sezonu i u Veszpremu, a s Norveškom je osvojio dva svjetska srebra, 2017. i 2019. Na oba je bio u najboljoj sedmorci turnira. Za reprezentaciju je odigrao 257 utakmica i postigao 795 golova.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • cicinakitu 03.08.2021.

    Tvoje tijelo ce ti sad tek poceti vracati, sve je to bio uvod, danasnji profesionalni sport nije zdrav...

  • zelemamaje 03.08.2021.

    Zasto mi micete komentar, a ne dobijem ni zuti karton? Bole rijeci?

  • Uhljeb_ 03.08.2021.

    S obzirom koliko puta tijekom meca dobiju po jajcima, nije cudno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare