To je to što me zanima!

Počeci karijere: Sve je krenulo bodovima u slalomu 2000. god.

Sve je krenulo još davne 1986. godine kada je Ivica Kostelić počeo trenirati skijanje, a kako je i sam rekao, od 10. godine je potpuno bio posvećen tom teškom sportu
Vidi originalni članak

Zimske olimpijske igre u Sočiju prilika su Ivici Kosteliću da uzme toliko željenu zlatnu olimpijsku medalju. U specijalu posvećenom Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju u nekoliko smo se tekstova prisjetili dosadašnje karijere najboljeg hrvatskog skijaša u povijesti. Ivici će ove Igre biti četvrte, a osvojio je do sada tri srebra. Danas smo se prisjetili njegovih teških početaka karijere.

Ivica Kostelić (34) u skijanju je postigao gotovo sve, osvojio je sve Veliki kristalni globus 2011. godine, a u vitrinama ima i četiri mala Kristalna globusa. Ima i tri srebrne olimpijske medalje. No velika karijera nije bila laka, pogotovo kada se zna koliko je vremena proveo na operacijskom stolu i rehabilitaciji. 

U petak počinju Zimske olimpijske igre u Sočiju pa ćemo se prisjetiti njegovih početaka.

Sve je krenulo još davne 1986. godine kada je Ivica počeo trenirati skijanje, a kako je i sam rekao, od 10. godine je potpuno bio posvećen tom sportu. 

Prva pobjeda u nižim uzrastima bila je u veleslalomu u slovačkoj Vratni 1992., tri godine nakon što je krenuo s 'ozbiljnim treniranjem'. 

Seniorsku karijeru počeo je 2000. godine, kada se na noćnom slalomu u Sestriereu prvi put plasirao u 2. vožnju, a zatim i osvojio 21. mjesto.

Prvi put je u Svjetskom kupu pobijedio 25. studenog 2001. godine u Aspenu. Trijumf je bio senzacionalan, pogotovo jer ju je ostvario sa startnim brojem 64. Nikada u povijesti niti jedan skijaš nije pobijedio utrku s tako visokim startnim brojem. 

U toj sezoni 2001/2002. slavio je još dvaput, a otad je nezaustavljiv...

Idi na 24sata

Komentari 2

  • strmi007 05.02.2014.

    Legenda

  • saranjsek 05.02.2014.

    Da u Hrvatskoj postoji titula sir ovaj bi je covjek bez ikakvog problema dobio.

Komentiraj...
Vidi sve komentare