To je to što me zanima!

Počela hokejaška "ludnica": Švedska je pobijedila Češku

Probudili su se Česi i smanjili na 4-2. Bio je to Jagrov osmi olimpijski gol. Potom je uslijedila opsada švedskog gola, no zaostatak od četiri gola pokazao se prevelikim
Vidi originalni članak

Uraganski su Šveđani otvorili  najatraktivniji dio ZOI-a u Sočiju i već nakon 20 minuta i 50 sekundi protiv Čeha vodili 4-0. Posebno je briljirao Erik Karlsson, jedan od najboljih braniča svijeta. 

U prvoj utakmici na njegovim prvim Olimpijskim igrama zabio je dva gola. Bila je to potpuno pogrešna procjena češkog izbornika, koji je umjesto Ondreja Paveleca, golmana Winnipega, na gol stavio Jakuba Kovara koji brani u KHL. Kovar mu se "zahvalio" primivši tri gola iz prvih 10 udaraca.

Slavili su Šveđani zajedno sa svojim navijačima, malo se opustili, a to protiv momčadi u kojoj igraju Krejci, Jagr, Michalek i društvo može biti itekako opasno. I umalo jest. Probudili su se Česi i golovima Zidlickoga i Jagra smanjili na 4-2. Bio je to Jagrov osmi olimpijski gol. Potom je uslijedila prava opsada švedskog gola, no zaostatak od četiri gola ipak se pokazao prevelikim.

U drugoj utakmici Švicarci su se dugo mučili s Latvijom. Imali su Švicarci 35 udaraca na gol, no latvijski golman činio se nesavladivim. Sve do osam sekundi prije kraja. Na semaforu je bilo 59:52 kada je Nino Niederreiter zabio za 1-0 pobjedu Švicarske.

U četvrtak se igraju četiri utakmice, na led dolaze i najveći favoriti - Kanađani, Amerikanci i Rusi koji igraju protiv Kristanovih Slovenaca.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • habibixD 13.02.2014.

    Ne znam kako su novinari 24 sata vidjeli da je Nino Niedereiter zabio za Švicarsku kada u službenom izvješću jasno stoji da je strijelac pobjedničkog gola Simon Moser. Po stoti put vam kažem: NAPRAVITE DOMAĆU ZADAĆU PRIJE NEGO PIŠETE GLUPOSTI.

  • Gregor Taurus 13.02.2014.

    Danas počinje turnir i za Kanadu. A u njihovoj repki igra i branič hrvatskih korijena - Marc Édouard Vlasic. Naravno, na prvom mjestu navijam za svoju repku, a želim sve najbolje i javorovim listovima, oni su po mome najveća prepreka Rusima na njihovom putu ka zlatnoj medalji. Poz iz Ljubljane, Gregor

  • nocni_kupac 13.02.2014.

    Kako prognozirate Rusija vs Slovenia?

Komentiraj...
Vidi sve komentare