To je to što me zanima!

Početak uz +8: Zadar na startu bolji od Maroussija

Pobjedom 87-79 protiv grčkog Maroussija u dvorani na Višnjiku košarkaši Zadra otvorili su natjecanje u skupini E ovog europskog natjecanja
Vidi originalni članak

Zadrani su pred 4000 svojih vatrenih navijača u Domu Krešimira Ćosića dugo lomili otpor grčkog Maroussija u prvom kolu skupine H Ulebova Eurocupa. Na poluvrijeme su Grci otišli s dva koša prednosti, no tada je konačno na teren izašao pravi Zadar. Predvođeni Hrvojem Perićem zadarski su košarkaši napravili seriju 16-2 i konačno se uspjeli rezultatski značajnije odvojiti. Tu su dionicu dobili s deset koševa viška, a u zadnjih deset minuta uspjeli su sačuvati stečenu prednost.
Uz Perića, najveći doprinos u igri Acine momčadi davali su Marlon Garnett i Todor Gečevski. Bugarin Dejan Ivanov u prve je tri četvrtine ubacio sedam poena, a onda u zadnjih deset došao do 17. Davao je ton igri Zadra i najzaslužniji je što je domaća momčad na Višnjiku uspjela očuvati svoju prednost.
Prvi zadarski strijelac protiv Maroussija bio je Garnett (23 koša), slijedio ga je Perić sa 18, a Gečevski je dodao 16. Kod Grka su najviše pokazali Loukas Mavrokefalides (20) i Jarod Stevenson (16).

EUROCUP, SKUPINA H, 1. KOLO
Zadar - Maroussi 87-79 (19-21, 15-15, 30-20, 23-23)

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare