To je to što me zanima!

Poginuli vojnik Hrvatske vojske ujedinio nogometne navijače

Josip Briški je preminuo, ali njegova smrt osvjestila je hrvatsku javnost koliku žrtvu pridaju hrvatski vojnici svakodnevno za mir u našoj domovini i u svijetu. Počast su mu odale i tri najveće navijačke skupine u državi...
Vidi originalni članak

Ovaj se tjedan igralo drugo kolo HNL-a. Dok su se igrači pripremali igranje, a navijači za navijanje, Hrvatsku je potresla tužna vijest o poginulom hrvatskom vojniku. Njemu u čast tri najveće navijačke skupine su podigle transparente. 

Prvo su to napravili Bad Blue Boysi na gostovanju kod Slaven Belupa u Koprivnici transparentom: "Ako je potrebno da umrem, neka umrem kao COMMANDO - Josip Briški 1992.-2019."

Sljedeća utakmica bila je Rijeka koja je igrala u gostima protiv Lokomotive gdje je Armada podigla transparent: "Josip Briški 1992.-2019 - počivao u miru!"

Na utakmici Varaždin – Hajduk, Torcida je podigla transparent  uz pjesmu “Moja domovina”  na kojem je pisalo “Ponos i tuga na hrvatskom stijegu – Josip Briški počivaj u miru”, čime su se oprostili od hrvatskog vojnika koji je poginuo ovog tjedna na misiji u Afganistanu.

Podsjetimo, Josip je bio pripadnik 10. Hrvatskog kontingenta koji se nalazio u sklopu NATO misije potpore miru 'Resolute Support' u Afganistanu preminuo je u srijedu oko podneva od teških ozljeda zadobivenih tijekom napada bombaša samoubojice na vozilo hrvatskih vojnika u Kabulu.

Pokopan je uz najviše počasti Hrvatske vojske na groblju u Sesvetama uz obitelj, prijatelje, kolege i visoke državne dužnosnike te molitvu hrvatskih COMMANDOSA:

Gospodine Bože, tražim od Tebe ono što drugi nikad ne traže.
Tražim od Tebe oluju i nesigurnost.
Tražim što teže prepreke i da nikad ne budem u prednosti.
Daj mi što teži križ na mom putu.
Molim te, daj mi i strah, da bi njega mogao pobijediti.
Neka nikada ne budem bez ovih poteškoća, jer na ovaj način bit će mi lakše da dođem Tebi u vječni zagrljaj.
Molim te, Gospodine, daj mi strpljenja u zasjedi, upornost u progonjenju neprijatelja, odlučnost za skokove i neka moje tijelo vjeruje mojoj opremi, a moja duša neka je u tvojim rukama.
Bože, daj mi tisućljetnu hrabrost hrvatskih vitezova i hrvatskih legionara.
Bože, daj mi ponos svih hrvatskih utvrda, koje i danas ponosno stoje i pokazuju hrvatsku snagu.
Iznad svega, Bože, molim Te da mi pomogneš da ostanem živ.
Ali, ako je potrebno da umrem, neka umrem kao hrvatski COMMANDO.

Idi na 24sata

Komentari 178

  • lemi1983 29.07.2019.

    Bas je lijepo poginuti da bi nekog ujedinio pogotovo navijace olos huligane i narkomane zgubidane zalosno momka zdravog pravog vise nema al bitno da su nam sad huligani ujedinjeni

  • rijetko kulturan 29.07.2019.

    Jesu se poslje toga našli iza stadiona ili su susrete na auto cesti ostavili za sljedeće prvenstveno kolo?

  • sly123 29.07.2019.

    "Ovaj se tjedan igralo drugo kolo HNL-a. Dok su se igrači pripremali igranje, a navijači za navijanje" - OVO je stvarna slika hrvatskog novinarstva danas :(

Komentiraj...
Vidi sve komentare