To je to što me zanima!

Poginuo je pet kilometara do kuće, iz Europe izbacio Hajduk

Josef Šural (28) se u siječnju preselio u turski klub Alanyaspor. Poginuo je u prometnoj nesreći koja se dogodila kada se sa suigračima vraćao s gostovanja kod Kayserispora. Igrao je protiv Hrvatske i Hajduka
Vidi originalni članak

Unajmili su minibus kako bi se što prije vratili kuću nakon remija 1-1 kod Kayserispora, ali vozilo nije stiglo od Alanye. Vožnja duga 600 kilometara završila se tragično pred samim ciljem. Putovali su sedam sati, a pet kilometara od turskog grada, vozači su zaspali.

U nesreći u Turskoj je smrtno stradao Josef Šural (28). Češkog nogometaša pamtimo kao strijelca jedinog gola na Poljudu u playoffu Europske lige, gola kojim je izbacio te godine Splićane u Europi. U prvoj utakmici za Slovan Liberec (1-1 u Češkoj) je bio asistent.

Dvojica vozača iz minibusa su privedena i odmah je pokrenuta istraga o nesreći.

JUNIOROV SUIGRAČ Tragedija u Turskoj: Poginuo češki reprezentativac iz Alanye

Turski mediji javljaju kako se vozilo prevrnulo na cesti, a Šural je u bolnicu stigao s ozljedama na glavi i frakturama na tijelu. Prebačen je na intenzivnu njegu, ali je ubrzo preminuo. 

S njim su u minibusu putovali Papiss Cisse, Djalma Campos, Baiano, Welinton, Isaac Sackey i Steven Caulker, koji su lakše ozlijeđeni. Ostatak momčadi i stručni stožer s gostovanja su se vratili momčadskim autobusom. U Alanyasporu je Šural igrao s Juniorom Fernandesom, bivšim nogometašem Dinama. Čileanac se od suigrača oprostio emotivnom porukom.

- Sada si na posebnom mjestu, želim puno snage tvojoj obitelji da izdrži u ovim teškim trenucima. Počivao u miru - napisao je Junior.

Josef Šural je za samo mjesec dana trebao napuniti 29 godina, a prije utakmice koju je odgledao s klupe, a koja je bila njegovo posljednje gostovanje u karijeri, oglasio se motivirajućom porukom na Instagramu.

- Pred nama je zadnja utakmica u travnju. U zadnje smo tri utakmice uspjeli uzeti sedam bodova, i sutra planiramo osvojiti bodove. Držite nam fige! - poručio je svim navijačima Alanyaspora. 

U Tursku je stigao u siječnju iz praške Slavije i Alanyaspor je bio njegov prvi inozemni klub. Ranije je nosio dresove Slovan Libereca i Brna. Igrao je na poziciji napadača, a ukupno je tijekom karijere u 291 profesionalnoj utakmici zabio 71 gol. 

Šural iza sebe ostavlja suprugu i dvije kćerkice, od kojih je mlađa rođena prije samo dva mjeseca. Na dan njezina rođenja na Instagramu je napisao: "Ovo su najljepši trenuci u mom životu. Veselimo se životu u četvrto. Dobrodošla u obitelj, malena princezo".

Od tragično stradalog nogometaša oprašta se nogometni svijet.

 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • SwoozieA 30.04.2019.

    Vozači su zaspali.....

  • thedino 29.04.2019.

    Sad više neće igrati ?

  • 29.04.2019.

    Ti si stvarno u banani!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare