To je to što me zanima!

Pogledajte kako je Oršić probio Norvežane. Među pet najbržih golova Dinama u Ligi prvaka!

Sedmi gol sezone u 12. nastupu zabio je Mislav Oršić u uzvratnoj utakmici play-offa Lige prvaka protiv Bodo/Glimta, a u 35. je Bruno Petković fenomenalno pogodio za 2-0
Vidi originalni članak

Što nije uspio u 90 minuta prve utakmice na umjetnoj travi u Norveškoj, Dinamo je u uzvratu na maksimirskom tepihu uspio u manje od četiri. Mislav Oršić (29) bacio je zapadnu i sjevernu tribinu u trans ranim golom Bodo/Glimtu.

Sve je krenulo od golmana "modrih" Dominika Livakovića, loptu je nakon ispucavanja glavom pokušao preusmjeriti Bruno Petković, a ona je potom došla do Martina Baturine koji je primijetio slobodnog Oršića na lijevoj strani.

POGLEDAJTE VIDEO: Proteza pod sjeverom na derbiju Dinamo - Hajduk

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Mislav je pokušao desnom nogom iz blizine, završilo je to u bloku igrača Bodo/Glimta Bricea Wembangoma, ali lopta se vratila napadaču "modrih" i ljevicom ju je zakucao pod prečku.

Oršić ima briljantan početak sezone, to mu je već sedmi gol u 12. nastupu, treći u Europi. Osim toga, prvi je strijelac HNL-a uz Diona Drenu Belju iz Osijeka s četiri gola.

Zanimljivo, igrači gostiju odmah su se okupili kod golmana na kratkom šesnaestercu na kratkom sastanku, što je doista rijetkost dok traje utakmica

Inače, Oršićev gol ušao je među pet najbržih golova "modrih" u Ligi prvaka ikad, uključujući i pretkola. Brži su bili samo Goran Ljubojević (2. minuta, Ekranas, 2006.), Sammir (3. minuta, Šerif, 2010.) i Mario Mandžukić (3. minuta, Linfield, 2008.). U četvrtoj minuti, također u play-offu Lige prvaka, zabio je 2011. švedskom Malmöu Sammir.

POGLEDAJTE VIDEO: Gol Mislava Oršića

Bruno Petković pobrinuo se za potez utakmice, ali možda i cijele sezone Lige prvaka kad je u 35. minuti, nakon što je lagano primirio ubacivanje Stefana Ristovskog, škaricama s 12-13 metara udaljenosti. Njegov gol možete pogledati OVDJE.

Bodo/Glimt u nastavku je bio opasniji, Dinamo smanjio pritisak i primio gol u 70. minuti. Dino Perić, koji je nekoliko minuta prije tražio zamjenu, nije mogao zaustaviti Alberta Gronbaeka koji je ušao u igru sedam minuta ranije. Izbio je igrač gostiju sam pred Livakovića i smanjio na 2-1.

U drami produžetaka Dinamo je ipak našao snage i zabio još dva gola. Josip Drmić u 117. je zabio za 3-1, a četiri minute poslije asistirao Petru Bočkaju za konačnih 4-1 i ulazak u Ligu prvaka!

Idi na 24sata

Komentari 18

  • habanero 24.08.2022.

    Probio norvezane 🤭🤭

  • 24.08.2022.

    Fala k***u da je i Petković napokon proradio

  • Antitovar *_50 24.08.2022.

    Levajicari na aparatima !

Komentiraj...
Vidi sve komentare