To je to što me zanima!

Policajac slučajno ispalio metak i ubio navijača

U tučnjavi navijača rimskog Lazia i Juventusa na autocesti blizu Arezza policajac je ubio navijača Lazia, 26-godišnjeg Gabrielea Sandrija
Vidi originalni članak

Italiju je opet potresla smrt u navijačkim neredima. Nakon što je prije devet mjeseci u sukobu huligana Palerma i Catanije stradao policajac kojeg je ubio navijač Catanije, u nedjelju je u tučnjavi navijača Lazia i Juventusa policajac ubio navijača Lazia, Gabrielea Sandrija (26). Lazijevi “fanovi” putovali su na utakmicu s Interom u Milano i na autocesti blizu Arezza susreli su se navijačima “mrskog” Juventusa, koji su išli na utakmicu u Parmu. Masovne nerede pokušala je zaustaviti policija. No metak koji je trebao biti ispaljen u zrak samo kao upozorenje pogodio je Gabrielea, koji je na mjestu preminuo.
Italija je ponovno u šoku, utakmica Inter - Lazio odgođena je do daljnjeg, a sve ostale utakmice počele su 15 minuta poslije. Svi su igrači istrčali s crnim florom na rukavu. U Milanu je oko stadiona Giuseppe Meazza jučer kružilo nekoliko tisuća navijača Intera i Lazija koji su nosili transparente i pjevali pjesme, a zna se da su te dvije skupine prema tradiciji vrlo bliske zbog svojih desničarskih uvjerenja. Baš zbog političkih uvjerenja Lazijevi i Juveovi “ultrasi” su veliki neprijatelji jer “crno-bijeli” slove kao ljevičari.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • roblfc1892 11.11.2007.

    za Vasu informaciju u Cataniji je najvjerojatnije policajac ubio policajca, kao je objavljeno u vecini nasih novina: Policajca u Cataniji ubio policajac? Istraga je oslobodila 17-godišnjeg navijača optuženog za ubojstvo policajca tijekom nereda u Cataniji. Čini se da je Racitija smrtno ozlijedio udar policijskog vozila kojim se njegov kolega zabijao u masu. Istraga ubojstva nesretno preminulog talijanskog policajca Filippa Racitija tijekom navijačkih nereda u Cataniji upućuje na zaključak koji je zgrozio talijansku javnost. Za njegovu je smrt najvjerojatnije kriv kolega koji se policijskim automobilom zabijao u navijačku masu, što je čest način suzbijanja nereda u Italiji. To, naime, potvrđuju i snimke ozlijeđenog Racitija koji se nakon udarca nagnuo nad vozilo, te sat vremena poslije preminuo u bolnici. Nakon istrage je oslobođen i 17-godišnji navijač koji je bio glavni osumnjičeni za navodni napad na policajca.

Komentiraj...
Vidi sve komentare