To je to što me zanima!

Policija pretresla Vuškovićev stan u Hamburgu, zaplijenila mu osobni laptop i mobitel

Ako i B uzorak bude pozitivan, odnosno ako se pokaže da je Vušković doista uzimao eritropoetin, može dobiti čak i četverogodišnju suspenziju od nogometa...
Vidi originalni članak

Mario Vušković (20) preko noći se našao u velikom problemu nakon što je njegov prošlotjedni test na doping bio pozitivan. Mladi hrvatski stoper u sebi je imao tragove eritropoetina, hormona koji regulira stvaranje eritrocita, odnosno crvenih krvnih stanica kako bi na sebe mogle vezati više kisika i time pospješuju mogućnosti onog koji ih koristi. 

Takva vrsta dopinga zabranjena je još od 1988., a pronađena je, između ostalih, i u krvi Lancea Armstronga nakon čega su Amerikancu oduzete sve pobjede na Tour de Franceu.

Vušković je već zatražio B uzorak, a dok Njemački nogometni savez ne poduzme daljnje mjere, privremeno je suspendiran. Odluka o idućim postupcima bit će donesena početkom idućeg tjedna.

Međutim, ako i B uzorak bude pozitivan, odnosno ako se pokaže da je Vušković doista uzimao eritropoetin, može dobiti čak i četverogodišnju suspenziju od nogometa.

AFERA DOPING Vuškoviću prijete četiri godine suspenzije: 'Taj hormon uzimali su biciklisti, neki su i umirali' OLA ŠOKIRAN Olić o Vuškovićevom padu na doping-testu: Nadam se da su pogriješili u laboratoriju...

Štoviše, njemački Mopo prenosi da se u cijeli slučaj umiješala i policija koja je pretražila njegov stan u Hamburgu te zaplijenila njegov mobitel i laptop.

Vušković je dobio podršku kluba, no neće više trenirat s momčadi. Iz istog razloga nije se našao ni na popisu Igora Bišćana za prijateljske susrete u Puli..

- Ne želim zamišljati što se sada događa s Marijem. On dolazi iz vrlo ugledne, sportske obitelji. Mario živi i voli nogomet. Nadam se da su pogriješili u laboratoriju - komentirao je bivši igrač HSV-a i danas Dalićev pomoćnik Ivica Olić.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Pobotchnick Leeyoobo 15.11.2022.

    Ajdukova škola

  • Denis Kešić 15.11.2022.

    The end što se tiče profi nogometa ..i ako mu se dokaže nevinost ..niko ga više nikada neće potpisati

  • RedDoor 15.11.2022.

    Ne vjerujem da bi itko uzimao takvo nešto namjerno, što mu može biti kobno za karijeru, naročito netko tko dolazi iz sportske obitelji. Sretno momku.

Komentiraj...
Vidi sve komentare