To je to što me zanima!

Policija Realu: U Barceloni vam ne možemo jamčiti sigurnost!

Clasico je već jednom odgođen zbog nemira u Kataloniji, treba se igrati 18. prosinca, ali i državna i katalonska policija upozoravaju Realovce: Od hotela do stadiona nitko vam ne može jamčiti sigurnost
Vidi originalni članak

Najočekivanija nogometna utakmica na svijetu, mitski El Clasico između Barcelone i madridskog Reala, opet je pod upitnikom!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ove je sezone grandiozni nogometni praznik jednom već odgođen zbog nemira u Kataloniji, novi termin fiksiran je za 18. prosinca, ali kako se dan utakmice bliži sve je više strepnje oko nogometnog susreta sa ogromnom političkom, ali i - sigurnosnom konotacijom.

Španjolska, naravno, ima svoje Ministarstvo unutarnjih poslova, policijske snage zadužene za red, mir i sigurnost u državi. Katalonija, uz to, ima Mossos d'Esquadra - autonomnu policijsku snagu koja, posve legalno, u najvećoj mjeri na teritoriju Katalonije obavlja posao i španjolske policije i civilne garde.

A Realu su, kako u današnjem izdanju piše i preko cijele naslovnice upozorava madridska Marca, i policija, i garda i Mossos priopćili:

- Poštovani, u Barceloni vam nitko ne može jamčiti sigurnost!

Sigurnosno najkritičniji dio gostovanja Luke Modrića i suigrača u Barceloni jest put od zračne luke i(li) hotela do stadiona. Nema te sile koja može jamčiti da će raščistiti prolaz autobusu s Realovom ekspedicijom ako masa od desetina, a lako moguće i stotina tisuća protestanata krene zakrčiti prometnice.

Nikome ne pada na pamet da Real u Barcelonu dođe dan ranije i prespava u Kataloniji kao što bi bilo normalno, ali čak ni sa nekim 'sleti, odigraj i bježi' rješenjem, zasad nema jamstva sigurnosti.

Građani su u Barceloni masovno protestirali tražeći oslobađanje zatvorenih katalonskih dužnosnika, a kako je El Clasico vrhunac simbolike razdora Katalonije i madridske centrale, logična je bojazan da bi katalonski narod mogao baš utakmicu iskoristiti kao idealna povod za slanje još jedne poruke Madridu i svijetu.

POČELA OKUPLJANJA Burno u Kataloniji: Na ulicama krenuli opći štrajk i prosvjedi

Opcije su pokušaj zatvaranja jedne vozne trake od aerodroma do hotela (Real namjerava do utakmice biti u hotelu koji je na 100 metara od stadiona) ili kordon policije i garde cijelom trasom kojom će ići autobus s Realovim igračima (nešto slično kao kad se u Madridu igralo finale Cope Libertadores).

Iz Reala nisu izrazili bilo kakvu bojazan od boravka i igranja na samome stadionu, tu zonu drže dovoljno sigurnom.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 10

  • sena2 29.11.2019.

    El njesra

  • Katalonski lopovi 29.11.2019.

    Napunit ce ih Real pa ce biti kmecanje i plakanje do jutra !!!!

  • 29.11.2019.

    Slika broj 2 je fantasticna......

Komentiraj...
Vidi sve komentare