To je to što me zanima!

Politika pomela Ivicu Šurjaka i Roberta Jarnija

Split priča da su i nova Hajdukova rješenja, Iko Buljan i Goran Vučević, iskovana u kabinetu premijera Ive Sanadera
Vidi originalni članak

Ivan Buljan novi je sportski direktor Hajduka, a prvo što je učinio - smijenio je Roberta Jarnija s mjesta prvog trenera. Ivica Šurjak također je razriješen dužnosti. Fantomsku smjenu vodećeg stručnog dvojca Hajduka potvrdili su jučer na presici Ante Nosić i Mirko Klarić, predsjednik i dopredsjednik Skupštine kluba. Potom su brzinom vjetra pobjegli od novinarskih pitanja, te tako ostavili otvorenim pitanja koja muče sve navijače Hajduka: otkud sad Buljan, tko ga je imenovao i ima li Nosić-Klarićeva odluka legitimnu snagu?
Iako je sam Buljan naglasio kako je već dulje vrijeme u poluslužbenim kontaktima s čelništvom kluba, jasno je da konce ne vuče aktualni trijumvirat Nosić, Klarić, Bajrović, već netko “odozgo“. Po Splitu se priča svašta; od teorije po kojoj je Mirko Klarić želio ustoličiti Igora Štimca za predsjednika do toga da će novi čelnik biti Vedran Rožić, jaki HDZ-ov kadar i sadašnji gradonačelnik Trogira, a kojeg je navodno već odredio premijer Ivo Sanader. Tandem Rožić-Buljan već smo vidjeli na Poljudu prije 13 godina, kad je Hajduk igrao četvrtfinale Lige prvaka, ali i zapao u financijske dubioze zbog kojih su obojica svojedobno s lisicama privedeni u policiju.
U nedjelju će na Poljudu biti predstavljen i novi trener Goran Vučević.

JARNI: POTJERALI SU ME ALI UVIJEK SAM SPREMAN POMOĆI
Robert Jarni nije bio previše tužan, a čini se niti iznenađen i razočaran razlazom s Hajdukom.
- Ovo što sam radio i nije bila prava šansa, nego krpanje. Dobio sam zadatak izvesti klub u Europu i promovirati mlade igrače, što se u principu kosi jedno s drugim, no čini mi se da sam ciljeve ispunio - kaže Jarni i pojašnjava:
- U Europu smo ušli, a imena poput Maloče, Čopa, Jozinovića, Milića, Tičinovića, Čurjurića...potvrđuju da su igrali mladi.
Premda je radio u otežanim uvjetima, jedino za čim Jarni žali je što nije sam slagao momčad i što je u finalu Kupa ostao bez osam standardnih igrača. Savjete svom nasljedniku ne želi nuditi.
- Novom treneru treba dati dvije-tri sezone da sastavi momčad i krene ispočetka - rekao je Jarni i otišao na odmor u Supetar.
BILIĆ OSTAO BEZ GLAVNOG SKAUTA?
Goran Vučević 1992. godine se kao najbolji igrač HNL-a prodao u Barcelonu za tada vrtoglavih sedam milijuna dolara. Za Bilića je na Euru trebao skautirati Nijemce, a sad bi se baš u to vrijeme trebao posvetiti Hajduku.
- Vučević će morati predočiti analizu Nijemaca kako smo se dogovorili, svoje mora odraditi, a dalje ćemo vidjeti - kaže glavni tajnik HNS-a Srebrić.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Liverpool_boy 24.05.2008.

    hajduk u 5 godina promjenio 15 trenera

  • županja07 24.05.2008.

    budalo,gori ste od zvezde

  • nogometas05 24.05.2008.

    Šupci nemojte vise govoriti da je Dinamo imao i sad ima pomoc vlasti kad je imate i vi!!!Sanader popizdio sto vas gazimo godinama pa uzeo vlast u svoje ruke-hahahahaa!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare