To je to što me zanima!

Poljacima druga runda: Za početak po pobjeda i poraz

Hrvatska košarkaška reprezentacija izgubila je u drugoj prijateljskoj utakmici. U Lodzu je ovaj put bila bolja Poljska pobijedivši naše četiri razlike
Vidi originalni članak

Nakon što je dan ranije pobijedila Poljake u pripremnoj utakmici za Eurobasket, hrvatska košarkaška reprezentacija u drugom je susretu pretrpjela poraz od istoga suparnika. U utorak je bilo 82-78 za Hrvatsku. U srijedu je kao i dan prije Ukić bio najefikasniji kod nas sa 14 poena. Međutim, to ovaj puta nije bilo dostatno ni za što više od poraza 71-67.  Hrvatska je počela u petorci Kus, Vujčić, Ukić, Tomas i Lončar, a na tribinama su ovaj put ostali Planinić, Rozić i Rudež. Utakmicu je za naše tricom otvorio Roko Ukić, a ubrzo smo otišli i na visokih 10-2. No prednost nismo dugo držali jer Poljaci serijom 7-0 smanjuju na 10-9.
Naši centri, ponajprije Vujčić, su u prvom poluvremenu imali velikih problema s Marcinom Gortatom pa se na odmor otišlo s 38-35 za Poljake.
U drugo poluvrijeme naši su košarkaši ušli opušteno pa domaćin lako odlazi na +6 (46-40). U posljednje dvije minute naši su ušli s minusom od pola koša, no najprije Logan pogađa tricu, a potom Ukić promašuje nerezonski šut što je nekoliko sekundi prije kraja značilo da su nam Poljaci vratili za poraz od utorka. Za kraj je Logan samo još potvrdio pobjedu novim košem.
Kod domaćina najefikasniji su bili Gortat sa 22 i Logan sa 15 koševa, a Kus i Banić sa po 11 koševa pratili su Ukića, koji je zabio 14.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare