To je to što me zanima!

Poljska protivnik po mjeri: Ukić postaje pravi vođa...

Jedini naš košarkaš koji igra u NBA ligi ubacio je čak 23 koša u prvoj pripremnoj utakmici hrvatske reprezentacije. Poljake su naši pobijedili 82-78
Vidi originalni članak

Poljaci su bili protivnici po mjeri za početak. Hrvatska je u prvoj od dvije utakmice protiv Poljske slavila 82-78, a dobro je došlo i što se naša delegacija mogla upoznati s uvjetima koji će ih čekati na Eurobasketu. Nakon fizičkih priprema na Rogli, kojima je cilj bio napraviti podlogu da budemo najspremnija reprezentacija na EP-u, izbornik Jasmin Repeša konačno je mogao početi raditi na igri.
- Bilo je dobro za prvu utakmicu. Fizički smo u stvarno dobrom stanju, jako sam zadovoljan, ali nemamo pravo propustiti niti jedan dan, niti jedan trening, želimo li napraviti ono što je naš cilj - tvrdi Repeša.
Igra, naravno, još nema prave obrise. Ruke i noge još su “teške” nakon Rogle, ali to nije spriječilo Hrvatsku da u pripremne utakmice krene pobjedom.
- Uvijek je dobro tako krenuti. U prvom poluvremenu neke su svari izgledale vrlo dobro, ali poslije smo ušli u zamor pa je bilo pogrešaka - rekao je Roko Ukić, koji je sa 23 koša bio naš daleko najefikasniji igrač. Baš je u prvom poluvremenu zabio čak pet trica i pokazao da je tijekom ljeta radio na vanjskom šutu, koji mu je prije bio problematičan.
Dvojac povratnika, centri Vujčić i Kasun, zabili su ukupno 12 poena. Repeša kaže da ne remete momčadski duh, koji je bio glavno oružje prošlog ljeta u procesu početka povratka naše košarke prema svjetskom vrhu, plasmanu na Olimpijske igre i ulasku u njihovo četvrtfinale.

TOMAS U ESTUDIASNTES UMJESTO U CIBONU
Izgleda da Marko Tomas sljedeće sezone ipak neće zaigrati za hrvatskoga košarkaškog prvaka Cibonu. Tomas je još godinu dana ugovorom vezan uz Real Madrid, a novi trener “kraljevskoga kluba” Ettore Messina rado bi našeg reprezentativca mijenjao u Estudiantes za Suareza.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • JAX 12.08.2009.

    bilo je i vrijeme da proradi u reprezentaciji

Komentiraj...
Vidi sve komentare