To je to što me zanima!

Polufinale SP-a u hokeju: SAD na Švicarce, Švedska i Finska

SAD je u kultnom okršaju pomeo Rusiju 8-3, a u polufinalu će na sjajne Švicarce, koji su dobili Češku. Dva domaćina Švedska i Finska međusobno se bore za finale
Vidi originalni članak

Nakon četiri odigrane utakmice u četvrtak poznati su svi polufinalisti Svjetskog prvenstva u hokeju, koje se igra u Švedskoj i Finskoj. U obračunu dvaju najvećih rivala SAD je u prvoj utakmici dana pomeo Rusiju s visokih 8-3, nanijevši je tako najveći poraz na svjetskim prvenstvima.

Rusima nije pomogao ni pristigli Aleksander Ovečkin, koji je priključio momčadi nakon ispadanja njegovog Washingtona iz doigravanja NHL-a, a doprinos je dao zabivši jedan gol. Amerikanci će u polufinalu igrati protiv Švicarske, koja je sjajne nastupe nastavila i protiv Češke svladavši ju 2-1 čime je izborila prvo polufinale SP-a nakon 15 godina.

Razloga za slavlje imaju oba domaćina turnira, a prvi su slavili Finci nad Slovačkom 4-3. Finska je povela 3-0 nakon prve trećine, ali gosti su se vratili trima golovima kroz drugu i treću trećinu, da bi Aaltonen u 49. minuti donio veliko slavlje domaćim navijačima.

No izvjesno je da jedan od domaćina sigurno neće igrati u finalu jer će Finci igrati protiv Švedske, koja je u uzbudljivoj utakmici izbacili Kanađane s 3-2 nakon raspucavanja. Kanada je povela nakon 45 sekundi druge trećine preko Stamkosa, no dvama golovima Danielssona u trećoj Švedska je okrenula na 2-1. Samo minutu kasnije Giroux je poravnao na 2-2, a nakon 'nule' u produžetku krenulo se u raspucavanju u kojem su s 2-1 bolji bili švedski hokejaši.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • MateoMlikota 17.05.2013.

    Švicarska osvaja ...

  • PETAR_20 17.05.2013.

    Slažem se s komentarima, šteta što "moraju" Šve-Fin igrati u polufinalu, ali tako mora biti, ali, tu je i jaka USA i bit će jako dobro pogledati finalnu utakmicu, samo da HRT na bilo kojem programu to i prenosi, nadam se da će udovoljiti našim željama?? Nema nam ništa o našim Medekima?? Mora da se iza "brda" nešto "opasno valja"?? Čekamo vijesti??

  • El Tigre 17.05.2013.

    steta sto finska i svedska igraju polufinale, al ko kod prodje od njih vjerujem da ce osvojit SP

Komentiraj...
Vidi sve komentare