To je to što me zanima!

Pomoć iz Nyona: Protiv Srbije 3-0?! Uefa im briše rezultate?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Izbacivanje je jedna od Uefinih sankcija i ne bih se začudio da zaista izbace srpsku nogometnu reprezentaciju iz Europe, kaže HNS-ov izvršni predsjednik Vrbanović...
Vidi originalni članak

Nakon velikog incidenta u Kruševcu Hrvatska, koja iduću utakmicu kvalifikacija za SP 2014. igra upravo protiv Srbije, mogla bi ostati bez protivnika.

- Izbacite Srbiju iz kvalifikacija! Niti jedna reprezentacija ne bi trebala igrati u takvom okruženju - rekao je glavni tajnik engleskog saveza Alex Horne nakon tučnjave srpskih i engleskih mladih reprezentativaca u Kruševcu. Na toj utakmici domaći navijači rasistički su vrijeđali tamnoputog engleskog reprezentativca Dannyja Rosea.

- Pogodili su me kamenom u glavu, a svaki put kad bih dotaknuo loptu, s tribine se čulo hukanje - opisao je Rose.

Srpski nogometni savez (FSS) kaznit će sudionike tučnjave, ali demantirao je optužbe za rasizam.

- Na stadionu u Kruševcu prije utakmice i tijekom nje nije bilo rasizma. Povezivati tučnjavu s rasizmom je zlonamjerno - priopćili su iz FSS-a.

Oglasio se i britanski premijer David Cameron:

- Novčana kazna nije dovoljna. Potrebne su oštrije sankcije za Srbiju.

Na to je reagirao Rio Ferdinand, čijeg je brata Antona rasistički izvrijeđao nekadašnji kapetan Engleske John Terry.

- Premijeru, najprije očisite u svojem dvorištu - napisao je na Twitteru.

Vrbanović: Ne bih se začudio da ih izbace

Izbacivanje je jedna od sankcija i ne bih se začudio da zaista izbace Srbiju iz Europe, rekao je HNS-ov izvršni predsjednik Damir Vrbanović.

Izbacivanje Srbije bilo bi poruka svim zemljama u regiji: “Sredite problem huliganizma!”.

- Posebno su osjetljivi na rasizam. Nas je upozorio Uefin glavni tajnik pismom premijeru Zoranu Milanoviću da Vlada pomogne u sprečavanju huliganizma i rasizma jer neće imati milosti - kaže Vrbanović i dodaje:

- Izbace li Srbe, izbrisat će im sve rezultate.

Idi na 24sata

Komentari 79

  • akcijski akademik 20.10.2012.

    S obzirom na trenutnu situaciju, 3-0 za hrvatsku bi bio poklon srbima...i da sva tri se trebaju pisat mandzi hahah :)

  • Badiholi 20.10.2012.

    Ovo mi je malo previše, i Englesku bi trebalo kazniti, kao prvo kakve veze ima mlada reprezentacija sa ovom, neka se kazni nogometni savez novčanom kaznom i to je to, neka se kazni mlada preka rezultatom 0:3 a sada kazniti cijelu naciju ? Pa je li ko povrijeđen, a i našla se kurva pričati o poštenju.. U nas još niko na stadionu nije poginuo, ako izuzmemo policajca koji je teško povrijeđen. U Engleskoj je 80-ih 10-ak mrtvih po utakmici bila normalna stvar. Uglavnom držim palčeve FSS i nadam se da ćemo to 3:0 zaslužti na zelenom terenu a ne na zelenom stolu a ljudima iz UEFA-e poručujem neka gledaju prvo u svoja prljava evropska dvorišta, dosta smo mi ispaštali zbog njih na utakmici BiH - Latvija neko je ometao golmana laserom delegat je prijetio prekidom utakmice kod rezultata 3-1 za BiH, a utakmica Grčka - BiH obilata petardama i pirotehnikom i nikom ništa o tome niko ni ne priča.. to su ta dvostruka mjerila

  • krabat 20.10.2012.

    Dali je ovu pomoc iz Nyona u naslovu zazvao novinar ili Vrbanovic.U svakom slucaju tko god da je to ucinio svakako nije pri cistoj pameti.Treba li nama takva pomoc,mozda nismo sposobni odigrati dobru utakmicu protiv Srbije.Pobijedili smo ih u ratu ako ne uspijemo u nogometu i nece biti tako tragicno.Jednostavno neka pobijedi bolji.Mene vise zabrinjava kako ce eventualno proci nasi navijaci,a to je opet problem organizatora.To ce biti nova i zaista velika proba za njih eto im prilike da se dokazu.Nasa utakmica sa njima svakako spada u onu najveceg rizika.Ako ne uspiju onda nisu sposobni ili ne zele sprijeciti incidente,tada neka snose i posljedice istoga.Nama ne treba papirnata pobijeda.

Komentiraj...
Vidi sve komentare