To je to što me zanima!

Pomorac ide u stečaj: "Zar je sve moralo baš tako završiti?"

KRAJ NAKON 93 GODINE Na porezno dugovanje otpada 900.000 kuna, 
a uz sve to vjerovnici potražuju još 1,2 milijuna kuna. Klub nema toliko novca i ide u stečaj
Vidi originalni članak

Prije 12 godina Pomorac je igrao u polufinalu Hrvatskoga kupa. Danas zbog dva milijuna kuna duga drugoligaš iz Kostrene odlazi u stečaj i seli se u najniži rang hrvatskog nogometa.

- Žalosno je što je ovako završilo. Svi smo se toga bojali, premda smo se ponadali da će nakon dolaska Zlatka Petričevića klub biti spašen - rekao je Damir Milinović, bivši hrvatski reprezentativac, koji je 2007. u Pomorcu završio igračku i počeo trenersku karijeru.

Goran Kovačić/PIXSELL

Sukob između načelnice Kostrene Mirele Marunić i Miroslava Uljana, bivšeg prvog čovjeka Pomorca, uvelike je kriv za gašenje kluba osnovanog davne 1921. godine. Načelnica je smanjila davanja za klub s 900.000 kuna na 300.000.

Uz to, prekinuta je suradnja s Rijekom. Predsjednik kluba s Kantride Damir Mišković branio je za Pomorac 1987. i imao je velike planove za klub. Osim što je tijekom dvije zadnje godine Pomorcu dao 700.000 kuna, želio je obnoviti stadion na kojem bi i Rijeka igrala utakmice dok se ne dovrše radovi na Kantridi. 

Nažalost, s Miškovićem i Rijekom je neobjašnjivo prekinuta suradnja.

Zbog dva milijuna kuna duga klub će vjerojatno otići u stečaj. Oko 900.000 kuna otpada na porez, a oko 1,2 milijuna kuna na dug vjerovnicima. A među vjerovnicima je i bivši trener Predrag Stilinović, koji nikad nije tužio klub premda mu duguju 250.000 kuna. A baš je on vodio Pomorac u polufinalu Kupa, što je i najveći uspjeh kluba.

- Nažalost, zbog osobnog sukoba stradao je klub. Nadam se da nogomet u Kostreni neće umrijeti i da će se barem krenuti ispočetka - rekao je Stilinović, koji je tri puta bio trener kluba iz Kostrene.

Budućnost? Vrlo vjerojatno klub će se ugasiti. Ako bude interesa, osnovat će novi i krenut će se iz najniže lige.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Vladek78 21.10.2014.

    pa jel nisu mogli u predstečajnu nagodbu tu bi morali vratiti samo 40% dugovanja i to na 8 godina (tako se bar priča da če biti u Cibaliji)

  • Čovik od riči 21.10.2014.

    lipa vijest

  • strmi007 21.10.2014.

    šteta,ali to ti je HR

Komentiraj...
Vidi sve komentare