To je to što me zanima!

Vraća se ženski tenis: Nakon 13 godina WTA se vraća u Bol

Sljedeće godine će se sigurno održati WTA turnir u Bolu na Braču. Turnir je iz serije '125K series', a održavat će se u terminu Roland Garrosa, rekao je Felix Lukas
Vidi originalni članak

Nakon 13 godina WTA turnir ponovo se vraća u Hrvatsku. Staro mjesto, novi ljudi - Bol na Braču ponovo će biti mjesto na kojem će hrvatske tenisačice moći brusiti vještine i pokazati se svijetu. Posljednja pobjednica bila je Vera Zvonareva 2003. godine.

- Sljedeće godine će se sigurno održati WTA turnir u Bolu na Braču. Turnir će biti iz serije '125K series', koji je WTA uvela da popuni kalendar igračicama. Turnir će biti održan u odličnom terminu, drugi tjedan Roland Garrosa. Kvalifikacije će započeti 27. svibnja, a finale će se održati 5. lipnja. Idealan termin za Hrvatsku i naše igračice - rekao je teniski menadžer Felix Lukas za HRT.

Lukas je dodao da je odlučio realizirati ovaj projekt na predložak WTA. Uspjeh Futures turnira je odličan u Americi, a Lukas je objeručke prihvatio vratiti WTA u Hrvatsku. Oduševljena turnirom bila je i mlada tenisačica Ana Konjuh.

- Nismo dugo godina imali ovakav turnir i polako se i ženski tenis vraća u Hrvatsku. Drago mi je da se tako nešto organiziralo i da ćemo imati priliku pokazati se - rekla je Konjuh. 

Na turniru neće nastupati tenisačice iz top 10, ali cilj je da nastupaju tenisačice iz top 100, što bliže najboljim rangovima. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Wimby 01.12.2015.

    U zenskom tenisu top 50 je nesto, ispod je nista. A od ovih top 50 svi idu na RG, a i kad ispadnu u prvom tjednu nikome ne pada na pamet odmah na turnir nego odmaraju i pripreme za travu.

  • zi_zippo 01.12.2015.

    turnir u terminu Roland Garrosa, samo je to dovoljno napisati..

  • felipe 01.12.2015.

    Izgubili Zagreb Indoors, ajde bar neka mala utjeha...

Komentiraj...
Vidi sve komentare