To je to što me zanima!

Poraz košarkaša od Grka u zadnjoj provjeri prije OI-a

U zatvorenoj trening utakmici u Pekingu momčad Jasmina Repeše je izgubila 86-71, ali izbornik je tri dana prije starta OI-a pomalo 'skrivao karte'
Vidi originalni članak

Javnost nije imala pristup posljednjoj pripremnoj utakmici naših košarkaša uoči početka olimpijskog turnira. No neki su detalji ipak procurili. Prvi i najvažniji je rezultat, izgubili smo 86-71 od Grčke, jednog od najozbiljnijih kandidata za medalju u Pekingu. Uz SAD, Španjolsku, Argentinu i Rusiju, u skupinu kandidata za medalju svakako spada i grčka momčad.
Izvještaji iz dvorane u Pekingu kažu da je Hrvatska odigrala vrlo dobru prvu i treću četvrtinu. U prvoj fazi utakmice Repešini su igrači vodili i do desetak razlike, no tu prednost nisu uspjeli dugo zadržati. Osim neupitne kvalitete grčke reprezentacije, razlog padu svakako leži i u Repešinom 'miksanju'. Puno je mijenjao, nije želio otkriti sve najvažnije taktičke detalje i zato je u nekim trenucima na parketu bila neobična petorka.
Marko Banić je zabio 14 koševa, jednako kao i Marko Tomas, i njih su dvojica bili najbolji hrvatski strijelci u porazu od Grka. Dojam koji su naši ostavili u ovoj utakmici navodno je vrlo pozitivan i čini se da su košarkaši spremni za prvi nastup na Igrama od 1996. U nedjelju nas čeka Australija u prvom kolu.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare