To je to što me zanima!

Portugalci, majstori završnica: Čudesno uzeli broncu u Rusiji

Iako je Portugal ispao od Čilea poslije penala u polufinalu Kupa konfederacija nakon čega su ostali bez Ronalda, našli su način za novo čudo i spas u zadnjim sekundama za broncu...
Vidi originalni članak

Pa, taj je Portugal nešto doista posebno u nogometu! Aktualni europski prvaci osvojili su broncu na Kupu konfederacija u Rusiji pobjedom protiv Meksika 2-1 poslije 120 minuta igre.

VIDEO

Lišeni usluga kapetana i najboljeg igrača Cristiana Ronalda, izgledali su ponovno dobro na Odkritje Areni u Moskvi te u 16. minuti stigli do penala.

Međutim, igrač od 40 milijuna eura, nova Milanova uzdanica Andre Silva, promašio je to. Točnije, fenomenalno je intervenirao Guillermo Ochoa.

Kazna za to stigla im je u 54. minuti kada je stoper Neto zabio u svoju mrežu. I onda, eto Portugala, 'mačke s devet života'. U 91. minuti zabio je Pepe za 1-1 na asistenciju Ricarda Quaresme pa se otišlo u produžetke.

A tamo je Portugal uglavnom uspješan u zadnje vrijeme. Znamo to, rane su još svježe poslije godinu dana i Lensa...

U 104. minuti novi penal za Portugal. Sudac iz Saudijske Arabije Mirdasi dao je šansu Silvi, ovaj puta veznjaku Adrienu Silvi, koji nije pogriješio.

Pao je i crveni karton za Portugal, Semedo je zaradio drugi žuti u 106. minuti, no to Meksiku nije pomoglo. U 112. minuti pocrvenio je i meksički napadač Raul Jimenez zbog drugog žutog.

Viđena je i revolucionarna četvrta zamjena u produžecima - u 91. minuti Santos je uveo Carvalha umjesto Pizzija nakon što je u 90 minuta odradio sve tri zamjene.

Osorio je pak ubacio Fabiana u 106. minuti umjesto Rafe Marqueza također poslije tri obavljene izmjene u regularnom djelu utakmice.

Vrijedi istaknuti da je gol Pepea u 91. minuti došao kao 'osveta' Meksikancima za utakmicu u skupini gdje su vodili 2-1 u Kazanju, da bi Hector Moreno u 91. zabio za 2-2...

Idi na 24sata

Komentari 32

  • 1980bena 03.07.2017.

    kaže bez ronalda..on ih sada može samo tušiti u igri,jer 70%lopti mora ici na njega..i europsko prvenstvo su uzeli bez njega..

  • knoro-6 02.07.2017.

    Jedno 9 puta je viki ivanovic spomenio da je Andre Silva igrač Milana

  • ITALO DISCO 02.07.2017.

    steta sto nisam gledao

Komentiraj...
Vidi sve komentare