To je to što me zanima!

Posljednje EP: Ostali smo bez zlata, ali i bez izbornika Line...

Na Europskom prvenstvu u Austriji 2010. godine u finalu smo izgubili od Francuza. Poraz je bio bolan, a Lino Červar je usred natjecanja obznanio da odlazi s klupe...
Vidi originalni članak

Poljaci su pali u polufinalu. Ivano Balić vukao nas je cijeli turnir. Hrvatska je bila nadomak zlata u finalu Europskog rukometnog prvenstva 2010. godine u Austriji. Jedinog zlata koje nam fali u bogatoj kolekciji trofeja s rukometnih terena. U Norveškoj 2008. godine Danska je bila prejaka u finalu. Nažalost, isti scenarij dvije godine kasnije.

Hrvatska je izborila finale s Francuzima koji u polufinalu nisu imali problema s Islandom. A onda taj finale. U Wiener Stadthalleu u Beču pred 11.000 navijača Hrvatska je izgubila od Francuske 25-21. Francuze je predvodio sjajni Nikola Karabatić sa šest golova. Kod nas najbolji strijelac bio je Vedran Zrnić sa sedam. 

Upravo je Europsko prvenstvo 2010. bilo natjecanje na kojem je Lino Červar najavio odlazak s klupe. Šokirao je Lino javnost objavom da više neće biti hrvatski izbornik. Kao razloge naveo je učestale kritike njegovog projekta pomlađivanja reprezentacije za Olimpijske igre u Londonu 2012. godine kao i kritike na igru te nerazumijevanje okoline. 

- Imam nešto za objaviti - rekao je Lino na kraju konferencije za novinare dan nakon pobjede protiv Austrije. Suznih očiju pred sebe je izvadio komad papira i počeo čitati:

- Neovisno o tome što u mom ugovoru s HRS-om piše da moj ugovor traje do ljeta, najavljujem svoj odlazak s mjesta izbornika nakon završetka ovog natjecanja. Jedan od razloga je to što postoji veliko nepovjerenje prema ovoj reprezentaciji, koja je kombinacija mladih i starijih, iskusnih igrača. Postoji veliko nepovjerenje i u mene te u projekt hrvatske rukometne reprezentacije za Olimpijske igre u Londonu. To je pogubno za budućnost hrvatskog rukometa - rekao je Lino tada i zaključio izborničku karijeru u Hrvatskoj.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • jdn 10.01.2012.

    Da je Kljaić bio trener francuzi nas nebi dobili nikada,Lino je bio sretnik koji je imao zlatnu generaciju koju nije znao voditi. Kada su oni počeli odlaziti znao je što će biti pa je otišao. Cirkusant isto kao i ćiro. O sadašnjem selektoru nema se što pametno reći kao igraču ali ni kao treneru, poslušni potrčko velikog tate gobca. Volio bih da se varam ali ovo je početak kraja zlatne ere rukometa kod nas.

  • tornjak_1 10.01.2012.

    Goluža nije kalibar za izbornika, nije nikad bio neki igrač, a i ne može reći dvije smislene rečenice, blago rečeno čini mi se malo glupim.

  • 19maloca94 10.01.2012.

    Ova momčad je vrlo jaka i favorit je za medalju,samo me zabrinjava naši vanjski pucači lacković se razigro nadam se da ce takav i na euru biti jos samo da razigra kopljar mislim da je on veča klasa o d buntića i sa svojih 2 10 moze postici puno toga ali ima neki strah da šuta po golu koliko je puta ostao sam da prođe da se probije u sedam metara ali nikako jednostavno boji se a za to su krivi iskljucivo novinari koji ga cijelo vrijeme sputavaju i omalovažavju i naravno da onda ima strah....al nema veze idemo po medalju....

Komentiraj...
Vidi sve komentare