To je to što me zanima!

Posrnulom Feyenordu navijači pomažu sa 17 milijuna eura

Želimo dati 30 mil. eura. Novac će se moći koristiti za otplatu dugova, rekao je glasnogovornik "Prijatelja Rotterdama", udruge dobrostojećih navijača Feyenorda
Vidi originalni članak

Udruga “Prijatelji Rotterdama”, koju su oformili dobrostojeći navijači Feyenoorda s namjerom da pomognu financijski uzdrmanome roterdamskom klubu, posudila je klubu 17 milijuna eura. 

Treći najslavniji nizozemski klub u minusu je od 43 milijuna eura, te je stoga pod posebnom prismotrom Nizozemskoga nogometnog saveza (KNVB). Financijska injekcija klubu je došla pet dana nakon najtežeg Feyenoordova poraza u povijesti, 10-0 na gostovanju kod PSV-a u Eindhovenu. Novac koji su lokalni biznismeni i navijači kluba skupili i uplatili na račun kluba iskoristit će se isključivo za saniranje tekućih obaveza, a nipošto za kupovinu pojačanja.

- Ukupno imamo namjeru klubu pomoći s 30 milijuna eura. Novac koji ćemo dati na raspolaganje klupskoj upravi moći će se koristiti isključivo za otplatu dugova – rekao je Pim Blokland, glasnogovornik “prijatelja Rotterdama”.

Zauzvrat svojoj velikodušnosti “Prijatelji Rotterdama” dobit će dva mjesta u Upravnom odboru kluba te postati vlasnici 49% dionica kluba na Nizozemskoj burzi. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • ciLa 29.10.2010.

    Tako se voli klub....

  • Zadar0703 29.10.2010.

    kapa do poda...

  • Nizozemac 28.10.2010.

    Ne samo Faynordu nego i Ajaxu i PSV-u da zatreba nedaj boze takav je narod a kod nas ljudi nemaju ni za sebe a kamoli za svoje voljene klubove

Komentiraj...
Vidi sve komentare