To je to što me zanima!

Povijesna utrka: Lindsey Vonn vozi spust protiv muškaraca...

Američka skijašica Lindsey Vonn protiv muških kolega vozit će krajem studenog 2018. u Lake Louiseu. Na kanadskoj stazi u karijeri je ostvarila čak 14 spustaških pobjeda
Vidi originalni članak

Lindsey Vonn (33) konačno će se ostvariti dugogodišnja želja. U pravoj utrci, natjecateljskoj u Svjetskom kupu, nastupit će protiv muškaraca.

Američki skijaški savez idući tjedan uputit će i službeni zahtjev, a FIS će to vrlo vjerojatno i prihvatiti. Bit će to prvi put u povijesti skijanja da će žena voziti s muškarcima.

Vonn bi nastupila na samo jednoj utrci spusta i to je to. Borba spolova dogodit će se krajem studenog 2018. u Lake Louiseu.
Amerikanka godinama trenira s muškarcima iz drugih reprezentacija i prema neslužbenom mjerenjima brža je od većine njih.

Treninzi su ipak jedno, a utrke druge. Zna to i Lindsey, zato i godinama pritišće FIS da joj dopusti natjecati se s muškima u Svjetskom kupu.

- Razgovarala sam i s puno muških skijaša, koji su također zainteresirani za takvu utrku - rekla je Vonn.

Prije pet godina njezina je molba odbijena, no 5. listopada će gotovo sigurno dobiti zeleno svijetlo.

- Znam da neću pobijediti, ali voljela bih dobiti barem priliku. Ne znam kako ću proći, no vjerujem da bih ostavila neke muškarce iza sebe - kaže Vonn.

Amerikanka u karijeri ima 77 pobjeda i 130 pobjedničkih postolja. U Lake Louiseu, gdje će se i natjecati s muškim kolegama, pobijedila je u spustu čak 14 puta.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • jdn 28.09.2017.

    ja bih obe malo gledao barem i..

  • Boki8 28.09.2017.

    Najzgodnija sportasica na svijetu. Samo mi se mslo zgadila jer je bila sa onim Tigerom Woodsom

  • mrTrobec 28.09.2017.

    Borba spolovilima,Janica mi ljepša,ahahaaaa

Komentiraj...
Vidi sve komentare