To je to što me zanima!

Povijesni uspjeh: Čilić po prvi put u karijeri 4. tenisač svijeta

Marin Čilić (29) u četvrtfinalu ATP turnira u Šangaju pobijedio je Alberta Ramosa-Vinolasa 6-3, 6-4. Prvi je put postao četvrti tenisač svijeta, a od turnira je zaradio više od 20 milijuna dolara
Vidi originalni članak

Marin Čilić (29) na ATP turniru u Šangaju ruši rekorde. Jučer je prolaskom u četvrtfinale postao je Hrvat s najvećom zaradom od teniskih turnira te je prvi, koji je 'uzeo' više od 20 milijuna dolara.

Prestigao je Gorana Ivaniševića za nekih 600.000 dolara, no slavljem u četvrtfinalu protiv Alberta Ramos-Vinolasa 6-3, 6-4 napravio je još jednu veliku stvar.

Postao je četvrti tenisač svijeta. Prestigao je Nijemca Alexandera Zvereva, a ispred njega su još samo Rafael Nadal, Roger Federer i Andy Murray.

Čiliću je to, naravno, plasman karijere, no do kraja godine mogao bi prestići Murraya. U ovom trenutku Marin ima 785 bodova manje od Britanca, no osvoji li naslov u Šangaju, prići će mu na samo 145 bodova.

Bio bi to sjajan završetak jako dobre sezone za našeg tenisača. Biti među tri najbolja tenisača na svijetu vrhunski je doseg. Na početku Čilićeve karijere svi su govorili o njegovu veliku potencijalu te da bi jednom morao biti među pet najboljih, a Marin je taj potencijal i ispunio.

Korak više? Nadal i Federer su zasad daleko, no Federeru su 36, a Nadalu 31. A ako će Marin u iduće dvije sezone nastaviti ovako igrati te osvojiti li i koji turnir više, nije nemoguće da dohvati drugo, ili čak prvo mjesto.

Najbolji plasman nekog hrvatskog tenisača na ATP ljestvici je drugo mjesto. Goran Ivanišević je to ostvario u srpnju 1994. Ivan Ljubićić je 1. svibnja 2006. postao, pak, treći igrač svijeta.

U polufinalu Šangaja Čilić će igrati protiv prvog tenisača svijeta, Rafaela Nadala, koji je izbacio Grigora Dimitrova.

Idi na 24sata

Komentari 84

  • 13.10.2017.

    Na sta je ovaj tenis spao...

  • simunicevdom 13.10.2017.

    Bravo cilke ljudino

  • plik 13.10.2017.

    eto, nazvah "24sata" s...njem i dobih "žuti".. uuuuu, kako je netko samodopadan.. :))) al, kaj mogu, mama me ucila samo istini i pravdi !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare