To je to što me zanima!

Poznato je u kojem dresu će 'vatreni' igrati u grupnoj fazi

Na novim dresovima, koje su naši reprezentativci predstavili protiv Danske prije dva mjeseca, predvladava bijela boja pa mogu igrati protiv reprezentacija koje imaju crvene dresove. A to su upravo Maroko, Kanada i Belgija
Vidi originalni članak

Odbrojavanje je konačno pri kraju. U nedjelju od 17 sati po srednjoeuropskom vremenu počinje Svjetsko prvenstvo utakmicom Katara i Ekvadora. No, ono što svi nestrpljivo iščekujemo na programu je 23. studenog kada Hrvatska otvara Mundijal protiv Maroka.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Iako su do utakmice preostala četiri dana, već znamo u kojoj će garnituri nastupiti naši reprezentativci protiv Marokanaca, ali i za preostale dvije utakmice protiv Kanade i Belgije.

Vatreni su prije četiri godine u Rusiji samo dvije utakmice odigrali u prvom dresu, protiv Nigerije i finale s Francuskom, a prve tri utakmice, nadamo se ne i jedine, u Kataru će odigrati u prvoj garnituri. 

Na novim dresovima, koje su naši reprezentativci predstavili protiv Danske prije dva mjeseca, prevladava bijela boja pa mogu igrati protiv reprezentacija koje imaju crvene dresove. A to su upravo Maroko, Kanada i Belgija. 

Tomislav Globan, profesor s ekonomskog fakulteta u Zagrebu, pretpostavio je kako će Hrvatska sve tri utakmice igrati u drugoj, plavoj garnituri, ali u komentarima se javio glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak. 

- Evo da te razveselim - sve tri utakmice igramo u svom prvom dresu - napisao je Pacak. 

U grupnoj fazi ćemo se tako predstaviti u svom kockastom i prepoznatljivom ruhu, u kojem smo i igrali finale Svjetskog prvenstva prije četiri godine, ali ako vjerujete u statistiku...

Na Mundijalima smo u prvom dresu nastupili 14 puta i tek pet puta slavili, dok je s drugim dresom situacija drugačija. Čak osam puta smo slavili (uključujući i penale), a izgubili smo od Ekvadora 2002. godine. Pa je li dobra vijest što ćemo igrati u grupnoj fazi u prvom dresu, procijenite sami...

Prognoziraj pobjednika SP-a i osvoji reprezentativni dres Luke Modrića! Klikni OVDJE.

POGLEDAJTE VIDEO: VIDA PRIJE UTAKMICE S MAROKOM

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Barney10 21.11.2022.

    I bolje da igramo u prvoj garnituri. Po tom dresu smo prepoznatljivi po čitavom svijetu i najljepši je od svih dresova na turniru. Plus što je po vrućini bolja opcija bijeli dres nego plavi (ako to igra bilo kakvu ulogu)

  • Perry Cox 19.11.2022.

    ajd reci ti nama Gronki u kojem dresu jer ih ima samo 2 na raspolaganju

  • dvadeset četiri 19.11.2022.

    Na koji način će se naša reprezentacija, makar simbolično, odužit tisućama onih koji su izginuli u gradnji stadiona na kojima će igrat? Lako ćemo mi za dresove, nebitno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare