To je to što me zanima!

Prandelli: Zaslužili smo slaviti, bili smo i više nego odlični!

Možda im je baš moj penal i način na koji sam ga pucao donio dodatni pritisak, rekao je Andrea Pirlo, koji je zabivši panenku poljuljao samopouzdanje Engleza
Vidi originalni članak

Talijanski izbornik Cesare Prandelli nakon izbacivanja Engleske nakon penala i plasmana u polufinale jedva je mogao govoriti pred novinarima od uzbuđenja, ali se ipak uspio sabrati.

- Odigrali smo fenomenalnu utakmicu, zaslužili smo pobijediti. Nismo bili odlični, bili smo i više od toga. Imali smo strpljenja i odigrali vrhunsku utakmicu. Na penale uvijek treba malo sreće, ali dali smo srce, briljantne poteze i karakter. Ma bili smo vrhunski - nahvalio je svoje igrače Cesare Prandelli i dodao:

- Momčad je pokazala veliki duh, složnost, zajedništvo i požrtvovnost. Sjajno smo igrali i nismo nikada dopustili Englezima da uđu u utakmicu. Oni su dobra momčad, ali mi smo ih dobro zaustavili. Njemačka je u polufinalu sigurno favorit, ali mi ćemo sada prvo uživati u zasluženom slavlju, a kasnije misliti na njih.

Euforičan je bio i strijelac odlučujućeg penala Alessandro Diamanti, koji je izbacio Engleze nabivši im još veće komplekse u raspucavanjima.

-Zaslužili smo pobjedu, apsolutno smo je zaslužili. Srećom, penali su završili pravedno. Moramo svi uvijek biti spremni, ja se uvijek trudim na treninzima i sada mi se sve to vratilo. Prije tri mjeseca nisam mogao ni zamisliti da ću biti ovjde, ali ja sam vjerovao u to i sada uživam u svojih pet minuta. Utakmica je bila vrhunska i nema dvojbe da smo zaslužili slaviti na kraju.

A samouvjerenost i hladnokrvnost u najneizvjesnijem trenutku pokazao je Andrea Pirlo zabivši gol - panenkom!

- Sačekao sam da se golman baci i tek sam tada odlučio kako ću pucati. Hart se puno micao, bio sam siguran da će se baciti. Možda im je baš moja penal i način na koji sam ga pucao donio dodatni pritisak - rekao je Pirlo koji je sjajnim kaznenim udarcem dotukao Engleze.

Kapetan Engleske Steven Gerrard žali zbog propuštenog, ali tvrdi da igrači idu kući uzdignute glave.

- Bili smo odlični protiv Italije, iako dobar nastup neće ublažiti razočaranje. Slomljeno nam je srce. Danas smo dali sve na terenu. Vjerovao sam kako će nas ovog puta malo i sreća pomaziti, ali očito je trebalo završiti ovako - neutješan je Steven Gerrard.

- Na penale, kada smo poveli molio sam se kako bi Talijani promašili. Ali kao što se vidi nisu. Naši dečki su bili sjajni cijelu utakmicu, pogotovo u obrani. Zbog toga nam je još gore, jer opet ispadamo na ovakav način i ne možemo se s tim pomiriti.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • crniđorđe 25.06.2012.

    Prijatno iznenađenje ovi žabari. Nadigrali su nadmene britančiće i održali su im čas modernog fudbala što nije bilo za očekivati od njih. Englezeri po starom, imaju samo tradiciju i ništa više od toga. Nikada oni neće ništa osvojiti.

  • hal2303 25.06.2012.

    Ne volim ni "kolonizatore",ni "žabare".Gledajte tko je u polofinalu!?Dva iz "skupine smrti" i dva iz naše!Žabara nuje bilo nigdje 6 godina i morali su ih pogurati.Konkvistadori moraju njemačkom sucu(ili nekom iznad)podići spomenik.Da smo mi tu nebi bilo nezasluženo.Nek na kraju pobjede Nijemci,ali kad podignu pehar nek se sjete da nisu s nama odigrali,a mi smo pencilin za njih.Možda sam malo subjektivan,ali puno argumenata ide mi u prilog.

  • volimnogomet11 25.06.2012.

    Talijani su zaslužili polufinale, ali Njemačka će proći dalje ;)

Komentiraj...
Vidi sve komentare