To je to što me zanima!

Dinamo je u trećem pretkolu Lige prvaka izvukao Helsinki!

Dinamo je izbjegao težak ždrijeb i izvukao finski Helsinki u 3. pretkolu Lige prvaka. Prvu utakmicu 'modri' igraju u gostima. Za Helsinki igra legenda Jari Litmanen (40)
Vidi originalni članak

Svaki put kad su iz Dinama komentirali koga bi željeli za protivnika uoči ždrijeba, kuglice u bubnju bi se "okrenule" suprotno od tih želja. Ovoga puta nije bilo najava i želja iz "modrog" tabora, ali bilo je jasno da žele izbjeći Litex, Slovan i Maribor. 

Dinamo je sve te klubove izbjegao i izvukao finski Helsinki koji je u prvoj utakmici slavio 3-0 protiv Bangora, identičan rezultat Dinamovoj pobjedi protiv Neftčija u prvoj utakmici. Samo čudo u uzvratnim utakmicama moglo bi spriječiti dvoboj  između Dinama i Helsinkija u trećem i pretposljednjem pretkolu za ulazak u Ligu prvaka.

Litmanen s 40 godina igra za Helsinki

Helsinki je 22 puta bio prvak Finske. Klub je osnovan 1907. godine, a najveći uspjeh im je plasman u skupine Lige prvaka u sezoni 1998/1999. Igraju na Finnair Stadiumu koji prima 10.000 ljudi. U momčadi igra legenda finskog i svjetskog nogometa, bivši igrač Ajaxa i Barcelone, Jari Litmanen kojemu je 40 godina na leđima. Nakon 15 kola prvenstva Finske Helsinki drži prvo mjesto s 10 bodova više od drugoplasiranog Inter Turkua u kojem igra Domagoj Abramović.

Kompletan ždrijeb trećeg pretkola Lige prvaka:

Mogren / Litex – Skonto / Wisla

Maccabi / Borac – Maribor / Dudelange

Helsinki / Bangor – Dinamo Zagreb / Neftči

Skënderbeu / Apoel – Slovan / Tobol

Köbenhavn – Shamrock / Flora


Genk – Partizan / Škendija

Rosenborg /Breidablik – Pjunik / Plzen

Zestafoni / Dacia – Sturm / Videoton

Valletta /Ekranas – Linfield / BATE

Glasgow Rangers – Malmö / Torshavn

Standard – Zürich

Twente – Vaslui

Benfica – Trabzonspor

Dinamo Kijev – Rubin

Odense Boldklub - Panathinaikos

Idi na 24sata

Komentari 145

  • manky 17.07.2011.

    Dinamo u trećem kolu?A kada je to Dinamo prošao u treće kolo?Pa još ni ove nisu prošli a već ih stavljate u treće kolo.Sjetite se samo slovenskog Kopra zamalo ispali a sada je isto

  • 16.07.2011.

    Šteta što nećemo vidjeti Ligu prvaka - ispadamo 100 posto. Zašto? Malo ste previše svi samouvjereni u prolaz!

  • barcaporsiempre 15.07.2011.

    sve super. daleko gostovanje. BBB (bezobrazne balave budale) ne mogu tamo napravit sranje ako idu. o snazi finske lige mogu komentirat samo besposleni kladitelji koji imaju dva sata dnevno pa svašta meću na listić. na je natjecanje u skijaškim skokovima bili bi finci u prednosti, ovako IDEMO DALJE

Komentiraj...
Vidi sve komentare