To je to što me zanima!

Kad ode prednji križni: Pjaca se vratio, neki su završili karijeru

Nikola Moro ozlijedio se na utakmici mlade reprezentacije. Pukao mu je prednji križni ligament, a prve prognoze su barem šest mjeseci bez nogometa. Zbog iste ozljede Pršo je morao ranije završiti karijeru
Vidi originalni članak

Vidjelo se odmah da nije dobro. Nikola Moro nije igrač koji glumata, po kriku koji je ledio krv u žilama, znali smo da ga na terenu nećemo gledati neko vrijeme. Crne prognoze potvrdila je magnetska rezonancija - pukao je prednji križni ligament.

Kraj sezone

Mladi Dinamov veznjak ozlijedio se na utakmici U-21 reprezentacije protiv Moldavije.

Bio je u duelu s kapetanom gostiju, koji mu je pao na lijevu nogu.

Koljeno se zarotiralo prema unutra, nije Moro uopće mogao stati na nogu, iznijeli su ga s terena, a prve prognoze su - šest mjeseci bez nogometa. Najmanje.

Prevedeno, kraj sezone za Nikolu.

FOTO: GOTOVA JE SEZONA Stravična ozljeda! Nikoli Mori pukli prednji križni ligamenti...

Za neke i kraj karijere

Puknuće prednjeg ili stražnjeg križnog ligamenta vjerojatno je najgori scenarij za nogometaša. Operacija je u tom slučaju obavezna, a oporavak je od šest mjeseci do godinu dana. Ali kod nekih igrača nakon takve ozljede koljeno više nikad nije isto.

Postoji vjerojatno i 'blokada' u glavi nakon takvih ozljeda što je normalna stvar. 

Dado Pršo imao je istu ozljedu, Rangersi su mu nudili novi ugovor, ali bio je svjestan da više ne može i morao je prekinuti karijeru. Još je svjež slučaj Marka Pjace, koji se prošle godine ozlijedio na onoj nebitnoj i nepotrebnoj prijateljskoj utakmici u Estoniji.

Marku je također pukao prednji križni ligament, vratio se nakon 8 mjeseci.

 

Bokšić je propustio Francusku

Mario Stanić sigurno pamti 1997. godinu, kad je uoči kvalifikacijskih utakmica za SP protiv Danske i Slovenije ozlijedio koljeno i to protiv niželigaša na Braču, u pripremnoj utakmici, nakon što mu je golman nesretno pao na nogu.

- Na utakmici protiv Gruzije u Splitu prišao mi je čovjek, pružio ruku i rekao: ‘Mario, ja sam golman koji te ozlijedio u Postirama 1996. Oprosti’ - otkrio je nedavno Stanić.

Nekoliko mjeseci kasnije prednji križni ligament otišao je i Alenu Bokšiću koji je zbog toga propustio SP u Francuskoj 1998. godine. Doma je ostao i Stjepan Tomas kojem je prednji križni ligament pukao na treningu reprezentacije.

Ivica Olić u karijeri je imao dosta problema s ozljedama, ali najgore je bilo kad je 2005. godine, u prijateljskoj utakmici protiv Brazila na Poljudu, ozlijedio koljeno. Opet je u pitanju bio prednji križni ligament i Ole nije bilo devet mjeseci na travnjacima.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • trpaj_sirotinju 29.03.2018.

    pjaci je ozljeda vjerojatno usmjerila karijeru prema prosječnosti

  • Pametnjakovic14 29.03.2018.

    Ma bit ce mali masina kad se oporavi! Ozljede su sastavni dio sporta

  • volimcevape 29.03.2018.

    Ko ga j Prevara od igraca

Komentiraj...
Vidi sve komentare