To je to što me zanima!

Premierliga: Dudu od prve minute, Ćorluka asistent

Dudu je igrao do 62. minute za Arsenal, Niko Kranjčar i Vedran Ćorluka odigrali su svih devedeset minuta, a Čarli je i asistirao za gol
Vidi originalni članak

Eduardo da Silva igrao je do 62. minute za svoj Arsenal, koji je pobijedio Bolton 2-0 golovima Kolo Tourea (68.') i Rosickog (80.'). Dudua je zamijenio Theo Walcott.
Vedran Ćorluka odigraoje cijeli susret za Manchester City. Bio je vrlo aktivan u napadačkim akcijama, a i asistirao je Brazilcu Elanu za jedini gol na utakmici. Dobio je i žuti karton (78.') 
Niko Kranjčar također je igrao svih devedeset minuta protiv Wigana, i to solidno. Pet puta je pucao na gol, od kojih tri udarca u okvir. Portsmouth je bio bolji 2-0, a golove su zabili Mwaruwari (81.') i Glen Johnson (86.').
Nogometaši Chelseaja slavili su na gostovanju kod Middlesbrougha 2-0. Po jedan gol pao je u svakom poluvremenu. Prvi gol dao je Didier Drogba (8.'), a drugi Brazilac Alex (57.).
U gradskom derbiju Liverpool je kao gost pobijedio Everton 2-1, a oba gola postigao je Dirk Kuyt iz jedanaesterca.

REZULTATI:
Everton - Liverpool 1-2, Arsenal - Bolton 2-0, Blackburn - Reading 4-2, Fulham - Derby 0-0, Manchester City - Birmingham 1-0, Middlesbrough - Chelsea 0-2, Wigan - Portsmouth 0-2, Aston Villa - Manchester United 1-4

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare