To je to što me zanima!

Preminula NBA legenda koja je uspjela ono što tek i veliki Wilt

Bio je drugi izbor na NBA "draftu" 1968. godine, a u svojoj je prvoj sezoni među profesionalcima osvojio nagradu za najkorisnijeg igrača (MVP) sezone, pothvat koji je uspio još samo Wiltu Chamberlainu
Vidi originalni članak

Legendarni američki košarkaš Wes Unseld preminuo je u utorak u dobi od 74 godine, objavio je njegov bivši klub Washington Wizards.

Iz Wizardsa su objavili kako je Unseld već duže vrijeme bolovao od raznih bolesti, a posljednjih je dana imao upalu pluća.

Unseld je čitavu svoju profesionalnu karijeru, od 1968. do 1981. godine, proveo u tadašnjim Bulletsima (od 1968. do 1973. u Baltimoreu, a od 1973. do 1981. u Washingtonu), koji su 1997. godine preimenovani u Wizardse.

Bio je drugi izbor na NBA "draftu" 1968. godine, a u svojoj je prvoj sezoni među profesionalcima osvojio nagradu za najkorisnijeg igrača (MVP) sezone, pothvat koji je uspio još samo Wiltu Chamberlainu, dok je 1978. godine bio MVP finala u kojemu su Bulletsi stigli do svog jedinog naslova prvaka svladavši tadašnje Seattle SuperSonicse s 4-3.

Pet puta je biran za nastup na "All-Star" utakmici, a od 1988. godine je član Kuće slavnih, a pamti se i po tome što je sa svega 201 centimetrom igrao na centarskoj poziciji zbog čega se smatra i najnižim "pravim" centrom u NBA ligi.

Po završetku igračke karijere Unseld je od 1988. do 1994. godine bio glavni trener Bulletsa, a kasnije je obnašao i dužnost generalnog menadžera kluba.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare