To je to što me zanima!

Preminuo je Darko Draženović, veliki hrvatski sportski novinar

Hrvatsko sportsko novinarstvo ostalo je bez jednog od najvažnijih svojih djelatnika, Darka Draženovića, koji je preminuo ovaj četvrtak u Zagrebu u 71. godini života...
Vidi originalni članak

Bivši sportski novinar, urednik sportske redakcije Večernjeg lista te predsjednik Hrvatskog zbora sportskih novinara Darko Draženović preminuo je u četvrtak u Zagrebu u 71. godini života nakon kratke i teške bolesti.

Rođeni Sisčanin, Draženović je novinarsku karijeru započeo u lokalnom tjedniku Jedinstvo, a iskustvo je stjecao i na Radiju Sisak, odakle se 1970. otisnuo prema Večernjaku.

Pokrivao je gotovo sve rubrike, vanjsku i unutarnju politiku, kulturu i sport, gdje je ponajviše doprinio izvještajima s velikih nogometnih natjecanja. Bio je prvi sportski novinar u Hrvatskoj s titulom magistra.

Osamostaljenjem Hrvatske Draženović je predsjedao novoosnovanim Hrvatskim zborom sportskih novinara (1991.-1995.). Dobio je nagradu Zlatno pero od Društva novinara Hrvatske 1983., dok mu je HZSN odao priznanje nagradom za životno djelo 1997.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • ZoranPetak 24.04.2015.

    Susjed, počivaj u miru!

  • smijeh 23.04.2015.

    tko je to???nikad cuo....

  • minga_1 23.04.2015.

    Počivaj u miru!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare