To je to što me zanima!

Preminuo trener koji je tijekom karijere vodio čak 52 momčadi

Gutendorf je, između ostalih, bio trener Stuttgarta, Schalkea, HSV-a, Herthe, a izbornik, vjerovali ili ne, 18 reprezentacija. Najviše na tom popisu odskaču Australija, Gana, Čile, Bolivija, Venezuela
Vidi originalni članak

Rudi Gutendorf, nogometni trener koji se nalazi u Guinessovoj knjizi rekorda, preminuo je s nedavno navršene 93 godine života (30. kolovoza).

Nijemac koji se 1926. godine rodio u Koblenzu proveo je gotovo pola stoljeća kao trener. Nakon što je završio igračku karijeru, 1955. je počeo s trenerskom tijekom koje je vodio 55 momčadi u 32 različite zemlje i na pet kontinenata, po čemu je svjetski rekorder.

Ambasador njemačkog nogometa

Gutendorf je, između ostalih, bio trener Stuttgarta, Schalkea, HSV-a, Herthe, a izbornik, vjerovali ili ne, 18 reprezentacija. Najviše na tom popisu odskaču Australija, Gana, Čile, Bolivija, Venezuela...

Zbog svega je dobio i nadimak "neumorni", a s poslom je završio 2003. godine u Samoi. Dopredsjednik Njemačkog nogometnog saveza Rainer Koch nazvao ga je neponovljivim ambasadorom njemačkog nogometa.

- Izgubili smo osobu koja nam je svojom pozitivom i velikim srcem obogaćivala svaki dan - rekao je Koch.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare