To je to što me zanima!

PreVARa! Trener Tottenhama: Ne želim ovako pobjeđivati...

Kepa je srušio Harryja Kanea i dosuđeno je zaleđa. Onda je Michael Oliver otišao pogledati snimku i odlučio je dosuditi penal koji je odlučio utakmicu. Nakon toga nije bio zadovoljan ni Chelsea ni Tottenham
Vidi originalni članak

Ne volim pobjede na ovakav način, započeo je svoje izlaganje o videotehnologiji Mauricio Pochettino. Njegov Tottenham je upravo zahvaljujući VAR-u pobijedio Chelsea 1-0 u polufinalu Liga kupa.

EFL CUP Tottenham pobijedio Chelsea, Mateo Kovačić igrao 15 minuta

Harry Kane zabio je jedini gol iz penala za prednost Tottenhama pred uzvrat, a s Wembleya nitko nije otišao potpuno sretan.

Razlog je - VAR.

- Ne sviđa mi se videotehnologija. Danas je koristila nama, ali gledao sam Svjetsko prvenstvo, pratim što se događa u La ligi i čini mi se da nitko nije sretan - rekao je Pochettino.

Situacija o kojoj Pochettino govori dogodila se u 24. minuti utakmice kada je golman Chelseaja Kepa srušio Harryja Kanea. 

Suci su najprije dosudili indirekt Chelseaju jer je Kane bio u zaleđu, ali je glavni sudac Michael Oliver otišao pogledati snimku i ubrzo je promijenio odluku. 
Prema onome što je vidio na snimci prosudio je kako napadač Tottenhama ipak nije bio u zaleđu i dosudio je penal.

Penal koji je u 26. minuti odlučio pobjednika.

Međutim, snimke iz različitih kuteva otkrivaju da Harry Kane uistinu jest bio u zaleđu i da je Chelsea oštećen. 

- Gledao sam snimku koju je snimila naša kamera. Ona je bila u ravnini s Kaneom, bio je u čistom zaleđu. U zaleđu su mu i glava i koljeno - komentirao je šef Chelseaja, Maurizio Sarri pa ustvrdio:

- Engleski suci još uvijek ne znaju koristiti tehnologiju.

VAR se polako uvodi u sva natjecanja s ciljem da se pogreške, posebno ovako bitne, svedu na minimum. Premier liga je jedna od posljednjih velikih liga koja još nije krenula s upotrebom VAR-a, a njegovo uvođenje u Liga kup je trebala biti priprema za korištenje tehnologije i u prvenstvu.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • dirk_nowitzki89 09.01.2019.

    Najveca glupost je taj VAR. Izbacit sta prije iz nogometa

  • 09.01.2019.

    Uostalon Chelsea bija.puno bolja momčad čitavu utakmicu

  • sanky7 09.01.2019.

    Ma ta zaledja treba ukinuti,bit ce dinamičnije i vise golova i svi sretni

Komentiraj...
Vidi sve komentare