To je to što me zanima!

Prihod od utakmice: Dinamo Eni Šarac donirao 85.000 kuna

Iz Maksimira su u ponedjeljak objavili da je od prodaje ulaznica za utakmicu Dinama i Rijeke skupljeno 85.814 kuna za Enu Šarac, koju čeka operacija tumora
Vidi originalni članak

Posljednja utakmica 20. kola HNL-a između Dinama i Rijeke imala je humanitarni karakter, a cilj je bio financijski pomoći bolesnoj osječkoj djevojčici Eni Šarac (18), koja boluje od tumora.

Kako je izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić najavio, sav prihod od prodanih ulaznica bit će uplaćen obitelji Šarac, za njenu operaciju.

Iz Maksimira su danas objavili da su skupili 85.814 kuna od oko 3000 prodanih ulaznica.

"GNK Dinamo želi zahvaliti svim gledateljima koji su bili na utakmici Dinamo - Rijeka te tako kupnjom ulaznice pomogli u prikupljanju sredstava za Enu. Isto tako, želimo se zahvaliti svim partnerima koji su se odrekli honorara u korist Ene", stoji u priopćenju kluba.

Ovom uplatom Enin odlazak na dugo priželjkivani operativni zahvat 'cyber knifeom' u Münchenu 1. ožujka postaje sve izvjesniji.

Zdravko Mamić osobno nazvao Eninu mamu

- Osobno nam se u ponedjeljak ujutro javio gospodin Zdravko Mamić i izvijestio nas o prodanim ulaznicama. Pritom je rekao da nam stoji na raspolaganju za sve što nam bude trebalo, pogotovo ako nam zatreba još novca. Zahvalili smo mu se i rekli da je u tijeku još nekoliko akcija kojima se prikupljaju sredstva te da vjerujem da će potrebnih 200.000 kuna biti dosegnuto, priča Biserka Šarac, Enina mama.

Ni Ena nije bila ništa manje optimistična na svojem Facebook profilu glasno ustvrdivši da očekuje već možda i do kraja dana imati cijeli iznos potreban za operativni zahvat, koji se, inače, ne izvodi u Hrvatskoj, a kojim Ena izbjegava 10. otvaranje glave i klasičnu operaciju fizičkog odstranjivanja tumora na mozgu.

- Do ponedjeljka su brojni građani pozivima na telefon 060800335 već osigurali oko 80.000 kuna, no Vlada nije uspjela u nakani da nas oslobodi plaćanja PDV-a na ta sredstva. Nema veze, neka se barem Nori to učinilo, njoj je to bilo puno hitnije i potrebnije! Nama su u tijeku još neke akcije, trebaju se održati još neki koncerti i uistinu ne sumnjam u uspjeh još jednog svehrvatskog vala dobrote - kaže Biserka Šarac.

Eni su prošle godine u Bruxellesu tamošnji liječnici uspjeli operativno odstraniti veliki dio tumora. 'Cyber knife' bi, nadaju se Ena i njezini roditelji, konačno trebao okončati bitku s bolešću koju Ena vodi već 11 godina. Ena odlazi u Zagreb 27. veljače na magnetsko snimanje glave, a dan kasnije putuje u München po konačnu životnu pobjedu.

  • Svi koji žele pomoći da Ena konačno uspješno završi svoju bitku s "podstanarom" mogu uplatiti donacije na žiro-račun u Privrednoj banci Zagreb: 2340009-3104119971.
Idi na 24sata

Komentari 68

  • Trnci 19.02.2013.

    Da li će mo doživjeti da Linić,Mrsić, Milanović, Ostojić, Opačić i ....., nešto doniraju, ali ne stranačkim novcem, iako su isključivo stranačkim novcem obogaćeni. Oni nemaju dušu za ovakve slučajeve, ali imaju dušu i veliku pamet kada treba rezati obiteljima poput Enine.Sretan sam kada mogu pružiti i biti bogatiji od svih onih koji bi trebali biti na Listi bogataša. Važno je izići u javnost sa dugačkim jezikom i osmjehom uperenim kamermanima.

  • štakor 19.02.2013.

    hajduk bi doniro da ima šta, a zapravo je i njemu potrebna pomoć, a ko zna možda i za njega dođu ljepši dani pa mogne pomoć u ovakvim humanitarnim akcijama

  • WOMANIZER 18.02.2013.

    lijepa gesta, treba čestitati svima koji su bili na utakmici i naravno dinamu! ema sretno! :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare